Koncertsorozatra készül a Jazzpression az Almássy-n

Öt előadásból álló koncertsorozatra hív mindenkit a Jazzpression zenekar. A havonta jelentkező sorozat első előadásán, november 15-én Night Driving című új albumát mutatja majd be a publikumnak az eMeRTon díjas formáció, s ezt követően minden hónapban újabb és újabb jazz-estek várnak ránk, melyekre kedvezményes bérlet is váltható.

A Jazzpression-t 2000-ben alapította négy zeneakadémiai ismerős; a mai felállást Tóth Sándor (szaxofon), Sárik Péter (zongora), Frey György (basszusgitár) és Dörnyei Gábor (dob) alkotja. A zenekar kezdetben a '40-es, '50-es, '60-as évek jazz-sztenderdjeiből állította össze repertoárját, de már a kezdetekben nagy hangsúlyt fektettek a műhelymunkára. Kitartásuk eredményeként számos önálló kompozíciójuk született, így 2003-ban jelenhetett meg első nagylemezük, 'Ways' címen.

A siker nem maradt el: a fővárosban és vidéken is rendszeresen fellépő zenekar koncertjének híre 2004. januárjában a Zeneakadémia Nagytermét is megtöltötte, és a Jazzpression még ebben az évben megkapta a Magyar Rádió "Az év együttese"-nek járó eMeRTon díját. Nem sokkal ezután külföldön is bemutatkozhatott a négy fiatalember, hiszen ők képviselték Magyarországot az Európai Unió bővítésének alkalmából megrendezett londoni Enlargement Day eseménysorozaton.

Számos további koncert után 2004. novemberében jelent meg a 'Few MinutesDream' című második album, aztán újabb klub-bulik, egy tv-felvétel és egy erdélyi turné következett, amely után a Román Rádió Társaság is kitüntette a zenekart, méghozzá a legjobb külföldi együttesnek járó RoMeRTon díjjal. A Jazzpression híre immár a tengerentúlra is eljutott, hiszen 2005-ben az amerikai Nashville Songwriting Contesten az elődöntőig jutott hat daluk, s később a US Songwriting Competition zsűrije is a legjobb tíz jazz dal közé válogatta be Sárik Péter Ways című szerzeményét.

A zenekar a 2006-os nyári szezont követően vonult ismét stúdióba, hogy rögzítse harmadik nagylemezét, melynek címe 'Night Driving' lesz. A lemezt november 15-én, szerdán mutatják majd be az Almássy Téri Szabadidőközpontban, egy öt alkalomból álló koncertsorozat nyitányaként. A sorozat keretében decemberben - a Jazzpression-nel éveken át együtt zenélt - Pély Barna és a Groovemasters lemezbemutatójára készülhetünk, januárban jazztörténeti barangoláson vehetünk részt a Jazzpression segítségével. Februárban egy "3 az 1-ben" est keretében adogatja majd egymásnak a jazzstafétát a Romhányi Trió, a Dörnyei Quartet és a Jazzpression, márciusban pedig számos meghívott vendéggel, és meglepetéssel egybekötött zárókoncertre kerül sor.

Az öt rendezvényre külön-külön és egyben is vásárolhatunk belépőket, országszerte a Ticketportal bolthálózatában, vagy online ezen a weboldalon. A bérletet váltók - Prémium csomagban, kedvezményes áron - a zenekar lemezeit is megvásárolhatják; a lemezeket az első koncerten, a bérlet felmutatásával lehet majd megkapni.

Jazzpression - Bérletes jazzkoncert-sorozat - tudnivalók:
Budapest, Almássy Téri Szabadidőközpont
Bérlet mind az öt előadásra: 4500 Ft
Prémium I. csomag (bérlet + a két korábbi lemez (Ways, Few Minutes): 8500 Ft
Prémium II. csomag (bérlet + az új lemez): 7500 Ft
Grand Prémium csomag (bérlet + mindhárom lemez): 11 000 Ft.

Jazzpression - Night Driving lemezbemutató
2006. november 15., szerda 19.00 óra
Belépő: 1000 Ft.

Pély Barna & The Groovemasters lemezbemutató
2006. december 13., szerda 19.00 óra
Belépő: 1000 Ft.

Jazztörténeti barangolás a la Jazzpression
2007. január 17., szerda 19.00 óra
Belépő: 1000 Ft.

"3 az 1-ben" - jazzstaféta
Romhányi Trió, Dörnyei Quartet, Jazzpression
2007. február 14., szerda 19.00 óra
Belépő: 1000 Ft.

Jazzpression és vendégei - meglepetés zárókoncert
2007. március 28., szerda 19.00 óra
Belépő: 1000 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.jazzpression.hu

Top