Queen, Pink Floyd, Carmina Burana - fénykoncertek a Planetáriumban

Novemberben is őrületes esti fénykoncertek vár minden érdeklődőt a Planetáriumban működő LézerSzínház, mely nemcsak Budapest, de egyben az egész kontinens egyetlen állandó fényszínháza. A programban többek között Pink Floyd-, Queen- és Carmina Burana est is szerepel, melyekre jegyet válthatunk a Ticketportal országos értékesítési hálózatában, továbbá ezen a weboldalon is.

Queen emlékműsor

A Queen 1986-os népstadioni koncertjét követő fogadáson a LézerSzínház egy húszperces lézerprogrammal lepte meg a zenekart. E programban néhány - a színház repertoárjában már korábban feldolgozott - Queen felvétel és egy erre az alkalomra készített lézerklip volt látható. A sikeres bemutató után a zenekar tagjainak bíztatására ezen a fogadáson született meg egy önálló Queen műsor elkészítésének terve.
Több éves előkészület után Freddie Mercury halálát követően, 1992-ben mutatta be a LézerSzínház Queen című emlékműsorát. Ebben a műsorban mindaz megtalálható, amiért a Queen a '80-as éveket meghatározó fogalommá vált. A digitális szerkesztés lehetőségeit kihasználva több mint hét órányi felvétel felhasználásával készült a majdnem egy órás Queen esszencia. Ez a lézershow -nemcsak tisztelgés a '80-as évek egyik legkiemelkedőbb előadója előtt, de magával ragadó sodrásával egy varázslatos világba röpíti az előadás résztvevőit, ahol a zene formákká alakul, és elbűvölő hangon képesek megszólalni a fények.
Queen emlékműsor - vetítések 2006-ban
2006. november 17., péntek 19.30
2006. november 23., csütörtök 19.30
2006. december 8., péntek 19.30
2006., december 16., szombat 19.30
Belépő: a felnőttjegy 2190, a diákjegy 1690 Ft.

Pink Floyd est

Berlinben- a "fal" leomlásakor - a Pink Floyd legendás felvétele, a "The Wall" volt a történelemi események kísérőzenéje. Az ezt követő koncertkörút minden állomásán sok százezren élvezhették a sokadik feltámadást. Az elementáris erejű zene sok ezer wattos erősítők és fantasztikus színpadi látvány segítségével ejtette ámulatba e koncertek látogatóit. A Pink Floyd koncertek misztikus szeánszra emlékeztetnek, ahol százezrek várják a megváltást, ami be is következik újra meg újra.
 A diadalút azóta is tart. A LézerSzínház még 1986-ban mutatta be Pink Floyd műsorát. Az azóta több mint ötszázszor játszott fénykoncert a színház egyik legsikeresebb előadása. E siker titka a lézerek és a zene tökéletes harmóniáján alapszik. A zene nem "élő", de hatása a nagy koncertekéhez mérhető.
A lézershow a planetárium csillagokkal teli égboltja alatt elénkvarázsolja a Pink Floyd univerzum különös világát, ahol a "Meddle", az "Umaguma", az "Animals", a "Dark Side Of The Moon" és a legendás "The Wall" legjobb dalai nemcsak hallhatók, de egyben láthatóvá is válnak.
Pink Floyd est - vetítések 2006-ban
2006. november 15., szerda 19.30
2006. november 29., szerda 19.30
2006. december 12., kedd 19.30
Belépő: a felnőttjegy 2190, a diákjegy 1690 Ft.

Carmina Burana est

A Carmina Burana egy közel 2000 diaképet tartalmazó multivíziós show, mely sajátos magyarázatot próbál adni az emberiséget eredendően mozgásban tartó legfőbb erők eredetére. A Carmina Buránának sem szüzséje, sem semmiféle története nincs - hiszen szövegét a szerző XIII-XIV. századbeli diákdalokból állította össze -, éppen ezért alkalmas az oratóriumszerű megszólaltatásra..
A latin és ónémet versszövegek a szerelmet, a természet szépségeit, a bor örömeit és általában a szabad életet dicsőítik. A vágy, az erőszak és a miszticizmus sokszöge körül kavarog ennek az órának története. A zenével szinkronban álló lézerrajzok és a 360 fokos panoráma multivíziós vetítés rendkívül intenzív vizuális impulzusok sokaságával készteti megfigyelés tudatosságának feladására az előadás nézőjét. Ezt segítik Carl Orff stílusának legjellemzőbb elemei is: a motívumok-, az egyszerű hangok és a jellegzetes ritmusfordulatok ismétlése, amelyek a '90-es évekre zenei mindennapjaink eszközeivé váltak.
Carl Orff nagyívű oratóriuma remek lehetőséget ad June Anderson, Philip Creech és Bernd Weikl kiváló énekesi kvalitásainak bemutatására. De a szólistákkal egyenértékű a Chicago Symphony kórusa, a Chicago Glen Ellyn gyermekkórus, valamint a Chicago-i Szimfonikusok Nagyzenekara produkciója is, James Levine karmester irányításával
Carmina Burana est - vetítések 2006-ban
2006. november 30., csütörtök 19.30
2006. december 13., szerda 19.30
Belépő: a felnőttjegy 2190, a diákjegy 1690 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.lezerszinhaz.hu

Top