Budapesten a három testőr

Január 20-án nézhetjük meg legközelebb az év musicaljét, vagyis A három testőrt Budapesten, a Kongresszusi Központ színpadán. A musical hazai premierje októberben volt, ám a nagy sikerre való tekintettel egészen 2007 nyaráig műsoron marad, s ez idő alatt a főváros mellett az összes megyeszékhelyen látható lesz majd.

A Három Testőr történetét számtalan filmben és színdarabban dolgozták már fel sikerrel, hiszen a történet dinamikája, a klasszikus regény ismertsége és a karakterek népszerűsége széles rétegeket vonz. A Három Testőrnek Hollandiában készítették el a musical változatát. Sikerét és minőségét tökéletesen jelzi, hogy 2005-ben az Év Musicalje kitüntetésben részesült Európában. A darabban elhangzó dalok önállóan is népszerűvé váltak: a német VIVA TV slágerlistáját 6 hétig vezette, a Holland listát pedig már másfél hónapja vezeti a Három Testőr egyik slágere.

A musical cselekménye hűen követi Alexandre Dumas regényének történetét, mely XIII. Lajos uralkodása alatti Franciaországban játszódik.. abban a korban, amikor egymást érik a cselszövések, amikor nyom nélkül tűnnek el udvaroncok, katonák, gazdag polgárok, mert keresztezték a mindenható Richelieu bíboros (Gazdag Tibor / Feke Pál / Szomor György) útjait.

A regény - és a musical - főszereplői a királyi testőrség, vagyis a híres Muskétások három tagja: Athos (Oberfrank Pál / Tokaji Csaba), Porthos (Urmai Gábor / Cservenák Vilmos), Aramis (Magócs Ottó / Arany Tamás / Szatmári Attila) és d'Artagnan lovag (Magyar Bálint / Bot Gábor), akik igazi jó barátok, s esküvel fogadták, hogy tűzön-vízen keresztül szolgálják szeretett királynéjukat, Annát. Közben Richelieu fondorlatos módon meg akarja buktatni a királynét (Benkő Nóra / Borbás Erika / Pflum Orsi), de nem számol a négy lovaggal...

A történet kihagyhatatlan szereplője Rochfort, a félszemű bérenc (Rékasi Károly / Crespo Rodrigo), Constance, az ártatlan és szépséges hölgy, d'Artagnan szerelme (Füredi Niki / Nyáry Szilvia), valamint a gonosz Milady (Détár Enikő / Keresztes Ildikó). Buckingham herceget Kautzky Armand / Czvetkó Sándor alakítja, a király szerepében pedig Turek Miklós / Hajtó Aurél színészeket láthatjuk.

A három testőr közel másfél évszázad után is izgalmas, megunhatatlan darab, amelyet most nem film, nem színdarab, hanem musical formájában láthat a magyar közönség, Budapesten havonta a Kongresszusi Központban; a januári időpontra jegyek már kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, továbbá ezen a weboldalon. Az októberi premier és 2007 nyara között a társulat az ország megyeszékhelyén is előadja majd a zeneileg modern, ám korhű látványvilággal és jelmezekkel előadott musicalt, melyet a 18 tagú Hungarian Musical Band és egy 18 tagú tánc - és énekkar kísér minden előadáson.

A háromtestőr - tudnivalók:
2006. január 20., szombat 19.00 óra
Budapesti Kongresszusi Központ
Belépő: 1900-8500 Ft.

További szereplők:
Lakáj / komédiás (Jegercsik Csaba / Farkas Gábor / Szatmári Attila / Kelemen István) a női kórus (Haratik Edina / Réder Nóra / Vadász Alexa / Papp Orsolya Júlia / Egyed Zsuzsanna / Kiss Szilvia / Táncsits Maja) a férfi kórus (Kiss Gábor / Matus Gábor / Győri Csaba / Szrapkó Nándor / Lőrincz Levente / Tapolcsányi András).

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.minervaconcert.com/a3testor/

Top