Idén is Galla az IBS Színapdon

A stand-up comedy műfajában idehaza etalonnak tekinthető Galla Miklós immár negyedik éve játssza Szépségem titkai című önálló estjét, melyre a derülni vágyó közönség képtelen ráunni.. Az abszurd humorú komikus januárban és februárban is szerepel az IBS Színpadon.

Bő húsz évvel ezelőtt, 1986-ban alakult a L'Art pour l'art társulat, mely a korábban önmagát már rockzenészként - méghozzá a GM 49 nevű újhullámos formációban - kipróbáló Galla Miklóst ismert és elismert humoristává tette. Galla az elmúlt két évtized alatt számos különböző társulatban valamint szólóban is szerepelt; élőben, a televízión és a rádión keresztül is nevettette már a nagyérdeműt, így lett az angol abszurd humor legsziporkázóbb hazai képviselője, aki azt vallja: nincsen mondat poén nélkül!

A Szépségem titkai című előadás során szóba kerül a szemöldök, a konfetti, a következetesség, a tapéta meg a molylepke. Jó néhány, igencsak sikamlós téma is felmerül az est folyamán, de nehogy valaki emiatt ne jöjjön el a műsorra, hanem épp ellenkezőleg. Senki nem fog csalódni, vagy ha igen, arra mérget vehet.

Ahol eddig színre került, mindenütt hisztérikus sikert aratott a ragyogó komikus önálló, másfél órás műsora. Nem csoda, hisz' olyan témákhoz nyúl szellemesen, amelyekről eddig sem ő, sem más humoristák nem beszéltek Magyarországon. Külföldön stand-up comedy-nek hívják ezt a műfajt, de Galla jobban szereti az általa kitalált, magyarosabb és (jogosan) hízelgő "egyedülálló humor" kifejezést, hiszen a komikus egyedül áll a pódiumon, s ezzel egy időben művészetének se szeri, se száma.. Néhány énekelt dal is felhangzik a műsorban, de messzemenően nem a prózai komikum rovására, hanem vica verza.

Ilyen jellegű és színvonalú műsort földrajzi értelemben legközelebb csak New York-ban, Chicago-ban, és Los Angeles-ben lehet látni. Viszont ennek az előadásnak az előnye, hogy magyarul van és nem kell hozzá útlevél. Galla művészúr kéri, hogy tízszer annyian jöjjenek el, mint ahányan eredetileg akartak! Jegyek már kaphatók a Ticketportal országos bolthálózatában, továbbá ezen a weboldalon.

Szépségem titkai - Galla Miklós önálló estje az IBS Színpadon
Budapest, IBS Színpad (II. ker., Tárogató út 2-4.)
Belépő: 1800 Ft.

2007. január 25., csütörtök 19.00 óra
2007. február 22., csütörtök 19.00 óra

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.ibs-szinpad.hu/
http://mm.iit.uni-miskolc.hu/abszurd/

Top