Pain Of Salvation koncert Budapesten

Február 22-én érkezik ismét Budapestre a modern kor egyik legfiatalabb zenei prófétája, Daniel Gildenlöw, ill. Pain Of Salvation nevű zenekara. A svéd együttes rendszeresen szerepel hazánkban, és ezúttal is az A38 hajón lépnek majd fel.

Daniel Gildenlöw-t valószínűleg semmi sem menthette volna meg attól, hogy egy progresszív zenekar vezéregyéniségévé váljék, hiszen a maximalista svéd fiatalember mindössze 11 éves volt, amikor 1984-ben megalakította a Pain Of Salvation elődjét, mely hosszas útkeresés és tagcserék után vette fel mostani nevét, 1991-ben. E név - "Az Üdvözülés Kínja" jól összefoglalja Daniel életszemléletét: összetetten, elfogulatlanul kell szemlélni a dolgokat, egyaránt elfogadva azok jó és rossz oldalát.

Daniel amúgy igazi reneszánsz embernek, gondolkodónak tartja magát, s így nem is csoda, hogy - csakúgy mint a zenekar összes korábbi lemeze - az idén megjelent Scarsick is konceptalbum. A friss anyag a Perfect Element című korábbi korong folytatása, mely az emberi egyéniség kifejlődéséről, a gyermekkorról és a felnőttlétről szól. A csapat többi alkotása sem könnyedebb témákat jár körül: a legutóbbi, BE album például az emberi létezés mozgatórugóját, értelmét keresi, s a korábbi albumok is az útkeresésről szólnak, hiszen a vegetáriánus frontember önmagát is afféle útkereső prófétának tartja.

Hogy az alternatív, elemző, kritikus világszemléletre mekkora igény van az egyre inkább leegyszerűsödő, globalizált világunkban, azt jól mutatja, hogy a Pain Of Salvation ismertsége albumról albumra növekedett, így a svédek ma már a progresszív metal legnevesebb képviselőivel, így a Dream Theaterrel vehetők egy kalap alá - többször koncerteztek is az álomszínházasokkal -, s rendkívül bátran kísérletező hangzásviláguk mára védjeggyé vált.

A zenekar a 2006-os évet teljes egészében a Scarsick készítésének szentelte, így a csapat már nagyon várja, hogy 2007-ben ismét turnézni indulhassanak: Budapestre európai turnéjuk keretében, február 22-én érkeznek majd. Az elmúlt év más tekintetben is eseménydús volt, hiszen Danielnek megszületett első gyermeke. Szomorú fejlemény volt azonban, hogy a Daniel öccse, a basszusgitáros Kristoffer Gildenlöw távozni kényszerült a zenekarból, hiszen hollandiai otthonából képtelen volt rendszeresen Svédországba utazni a próbák kedvéért. A turnén, így az A38-as állomáson emiatt Simon Andersson játszik majd a Pain Of Salvation-nel. A koncertre jegyek már kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon - ahol immár az A38 hajó számos további rendezvényére is vásárolhatuk belépőket..

Pain Of Salvation koncert - tudnivalók:
2007. február 22., csütörtök 20.00 óra
Budapest, A38 hajó
Belépő: 5600 Ft, a rendezvény napján 5800 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.livesound.hu/
http://www.painofsalvation.com/
Top