Ismét Budapesten a Cannibal Corpse

Erős gyomorrontás lesz úrrá március 9-én az A38 hajó koncertbendőjén: a színapdon négy extrém metal zenekar borzolja majd az idegeket, köztük megbotránkoztató lemezborítókat és dalokat alkotó death metal gárda a Cannibal Corpse a nem kevésbé brutális holland Disavowed, a dán Urkraft, valamint a hazai extrém metal határainkon túl is ismert képviselője, a Tesstimony.

Átmenetileg betiltva Ausztráliában, Koreában és Új-Zélandon, valamint eltiltva első három albumának árusításától és élő előadásától Németországban - kevés olyan zenekar van, amely ezekkel a tényekkel kezdené hivatalos biográfiáját, az 1988-ban alakult Cannibal Corpse-nál azonban pontosan ez a helyzet: az amerikai death metal formáció a leginkább megbotránkoztató együttesek közé tartozik, amely azzal vált igazán hírhedtté, hogy szerzeményeik szövege, címe, no meg az albumok rajzolt, a szó szoros értelmében gyomorforgató borítói nem csak az extrém fémzenék kedvelőinek ragadták meg a figyelmét.. a Cannibal Corpse esetében a polgárpukkasztási szándék már olyan egyértelmű, hogy nem is érdemes azt különösebben taglalni: elég egy pillantást vetni bármelyik lemezük horrorfilmekbe (sem) illő borítójára.

A botrányoknak is köszönhetően a csapat igazi underground sztárnak tekinthető: a kereskedelmi médiumok támogatása nélkül volt képes több milliónyi lemez eladására, és ma már világszerte extrém metálosok tömegei fogadják őket koncertjeiken - még Ausztáliában is. Az 1996-os Vile című albumuk már a Billboard slágerlistájára is bejutott. A csapat az elmúlt években bölcsebbé, képzettebbé és egyre sikeresebbé vált, beteges, bizarr őrületük azonban mit sem változott: a tizedik, beszédes egyszerűséggel csak a Kill címet viselő korongon is fajtalankodó zombikról, terorról és erőszakról hörög George 'Corpsegrinder' Fisher, szélvészgyors ikergitáros tekerések és agyat bomlasztóan erőteljes dobolás közepette.

A Cannibal Corpse két igazán méltó útitársat választott 28 állomásos, 20 országot érintő európai turnéjára: a brutális, ám egyben technikás death metalt játszó holland Disavowed 2001-ben nyerte el jelenlegi felállását, és azóta már a második albumukat adják ki, akárcsak a dán Urkraft, amely inkább a kiabálós/hörgős vokállal előadott, dallamos fémzene jellemző.

A március 9-ei A38-as koncertre országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon vehetjük meg belépőnket. Az est házigazdája és egyben nyitóegyüttese a Tesstimony, mely a hazai metal élet extremistái közül talán az egyik legsikeresebb - ezt a külföldi fesztiválmeghívások mellett mi sem szemlélteti jobban, mint hogy a tervek szerint áprilisban megjelenő új albumukat egy norvégiai stúdióban rögzíti a zenekar - éppen ezekben a napokban.

Tudnivalók:
2007. március 9., péntek
Budapest, A38 hajó
Cannibal Corpse, Disavowed, Urkraft, Tesstimony koncertek
Belépő: 5200 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.cannibalcorpse.net
http://www.disavowed.nl
http://www.urkraft.dk
http://www.tesstimony.com
http://www.planetnoir.com

Hallghatnivaló, látnivaló:
http://www.myspace.com/thedeathmetalbandcannibalcorpse
http://www.myspace.com/urkraft
http://www.myspace.com/disavoweddm
http://www.myspace.com/tesstimony
Top