Galla Miklós, Elsa Valle, Hot Jazz Band az IBS műsorán

Tavasszal is változatos zenei és kulturális programokkal vár mindenkit az IBS Színpad. Február 22-én a stand-up comedy legjobb hazai képviselője, Galla Miklós adja elő szólóprodukcióját, amit egy hónappal később megismétel majd. Március 9-én Elsa Valle és a Rumba Caliente várja a latin zenék kedvelőit, március 23án pedig a Hot Jazz Band szerepel, oly jól csúszik ez abanánhéj című műsorát előadva. További IBS-rendezvényekre is jegyet válthatunk országszerte a Ticketportal partnerüzeletiben, valamint ezen a weboldalon.

Elsa Valle-t joggal nevezhetjük a kubai zene első számú magyarországi képviselőjének, hiszen a művésznő ugyan Kubában nőtt fel, de évek óta Budapesten él és dolgozik. Három saját zenekara közül március 9-én a Rumba Caliente társaságában szerepel majd az IBS Színpadon, ahol egy színes, változatos repertoár segítségével mutatja be Kuba eredeti, hagyományos zenei műfajait.
A Rumba Caliente színes és eleven zenéje segítségével nemcsak a legismertebb műfajok világát - mint például salsa, a mambo, a cha-cha vagy a bolero - járhatjuk be, hanem megismerhetjük többek között a gitárral és kis ütősökkel előadott guajira, vagy éppen a gyors és ritmikus guaganco dallamát, ritmusát is.

A stand-up comedy műfajában idehaza etalonnak tekinthető Galla Miklós immár negyedik éve játssza Szépségem titkai című önálló estjét, melyre a derülni vágyó közönség képtelen ráunni.. Az abszurd humorú komikus legközelebb február 22-én, majd egy hónap múlva március 22-én is szerepel az IBS Színpadán.
A Szépségem titkai című előadás során szóba kerül a szemöldök, a konfetti, a következetesség, a tapéta meg a molylepke. Jó néhány, igencsak sikamlós téma is felmerül az estben, de nehogy valaki emiatt ne jöjjön el a műsorra, hanem épp ellenkezőleg. Senki nem fog csalódni, vagy ha igen, arra mérget vehet.

Az 1985-ben alakult Hot Jazz Band napjainkra Magyarország egyik legsikeresebb professzionális zenekarává vált. Annak a csodálatos zenei világnak a képviselője, melyet egyszóval jazz-korszaknak nevezünk. A '20-as, '30-as, '40-es évek, a korai jazz, a swing és a dixieland revival kel életre tolmácsolásukban. Repertoárjukon megtalálhatók az ugyanebből a korszakból származó magyar szerzemények is.
Akinek a "hot jazz" kifejezés nem hangzik ismerősen, annak néhány név a sztárok közül: Louis Armstrong, Benny Goodman, Duke Ellington, Django Reinhardt, Artie Shaw, Bix Beiderbecke, Fred Asteire, néhány név a szerzők közül: Gershwin, Irving Berlin, Duke Ellington, Fats Waller, és néhány a korszak táncaiból: Charleston, shimmy, foxtrott, swing, sztepp,...

Programok az IBS Színpadon (II. ker., Tárogató út 2-4.)
Szépségem titkai - Galla Miklós önálló estje
2007. február 22., csütörtök 19.00 óra
2007. március 22., csütörtök 19.00 óra
Belépő: 1800 Ft.

Elsa Valle és a Rumba Caliente
2007. március 9., péntek 19.00 óra
Belépő: 2000 Ft.

Hot Jazz Band - "Oly jól csúszik ez a banánhéj"
2007. március 23., péntek 19.00 óra
Belépő: 1800 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
www.ibs-szinpad.hu
www.elsavalle.com
www.hotjazzband.hu
Top