Budapesti Tavaszi Fesztivál: Nigel Kennedy és Branfold Marsalis

27. alkalommal rendezik meg a Budapesti Tavaszi Fesztivált, melynek idei kiadása március 16. és április 1. között zajlik majd. Az eddigi gyakorlattól eltérően idén nem valamely kiemelt rendezőelv, ünnepelt személyiség vagy fontos jubileum köré csoportosul a programkínálat, hanem a kezdeményezés saját ars poeticája kerül reflektorfénybe: Magyar művészet, magyar művészek.

Az idei fesztiválprogram is rendkívül gazdagra sikerült, s a neves vendégek sorában az idei koncepció ellenére is természetesen rengeteg illusztris külföldi vendég szerepel.. a fellépő művészek közt lesz Kocsis Zoltán, Fischer Ádám, Fischer Iván, Ránki Desző, Vásáry Tamás, Vagyim Repin, Riccardo Muti, Dimitrij Baskirov, Maxim Vengerov, Vukán György, Sebestyén Márta.

A megnyitó napján, március 16-án lép fel újra a Kongresszusi Központ színpadán a Budapesten már hatalmas sikert aratott Branford Marsalis, aki zenei pályája során - de különösképp az előző Marsalis Music lemezeken -már bebizonyította, hogy zenéjével bármilyen érzelmet képes kifejezni.

A Kvartett új Braggtown című lemeze, amelyet a Marsalis Music szeptember 12-én ad ki az összes felsorolt területtel foglalkozik. A Marsalis együttes eddigi leginkább lenyűgöző és átfogó felvétele olyan ihletforrásokból merít, mint egy 17. századi angol zeneszerző, egy indián harcos vagy japán horrorfilm.

A Fesztivál egy másik szenzációja a Vivaldi hegedűversenyek virtuóz értelmezője és előadója, az angol Nigel Kennedy, aki ezúttal saját kvartettjével jazzt játszik. Koncertjére - valamint a Branfold Marsalis előaádására is - a Ticketportal partnerüzleteiben is beszerezhetjük belépőnket.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.btf.hu

Top