Váci Tavaszi Fesztivál

Öt éve csatlakozott Vác a Budapesti Tavaszi Fesztivál immár 27 éves rendezvénysorozatához, amely a legfontosabb hazai művészeti eseménnyé nőtte ki magát és hozzájárult országunk kulturális idegenforgalmának növekedéséhez. A Tavaszi Fesztivál küldetése az, hogy a hazai és nemzetközi magas rangú művészeknek bemutatkozó lehetőséget biztosítson a különböző művészeti ágakban.

2007-ben is a korábbi évek gyakorlatához mérten ünnepelik Vácon a Színházi világnapot a Hippolyt a lakáj című vígjátékkal. Megemlékeznek több zenei programban is Kodály Zoltán zeneszerzőről, aki 125 éve született. Helyet kap még a táncszínház műfaja is: Budapesti Balett táncosaitól a közismert Ravel: Bolero-ját és a váci Silverstar Művészképző Iskola Találkozások című előadását láthatjuk. A jazz zenét a csehországi Schaffer' Riffers és a kubai származású, de hazánkban is ismert Elsa Valle és zenekarra képviseli a fesztivál kínálatában. Külön ínyencségnek szánják a kanadai "a ragtime Chopinjé"-t John Arpin fellépését a Bartók Béla Zeneiskolában. Természetesen nem maradhatott ki a palettából az operett, a musical, az irodalom és a gyereknek szóló kreatív foglalkozás sem.

Tavasszal a kiállítások területén is változatos kínálattal várják a műkedvelő közönséget: Nagy B. István Munkácsy-díjas festőművészre emlékezünk meg, majd a fotóművészet "zeneiségét" fedezhetjük fel Fűr Tibor képein keresztül A Margaréta Kávéház(2600 Vác, Széchényi utca)Szalma Edit grafikusművész munkáit mutatja be egy cappuccinó mellett. A transzcendens világról Orvos András képei mesélnek majd nekünk a Katona Lajos Városi Könyvtárban. Stark István festőművész önálló kiállítását láthatják a Tragor Ignác Múzeum Görög Templom Kiállítótermében áprilistól. Csoportos kiállításokkal az Újpesti Művészek Társasága és a Verőcei Műhely alkotói szolgálnak.

A Váci Tavaszi Fesztivál programjaira a Ticketportal partnerirodáiban - Vácott a Madách Imre Művelődési Központban (Dr. Csányi I. krt. 63.), a Passport Clubban (Görgey u. 17.) és a Tourinform Irodában (Március 15. tér 17.) - válthatunk belépőt, valamint a Ticketportal weboldalán.

Kapcsolódód weboldalak:
http://www.mimk.vac.hu

Top