Spyro Gyra, Al Di Meola Budapesten

Május 22-én a smooth jazz egyik legsikeresebb képviselője, az amerikai Spyro Gyra lép majd fel a korábban Millenárisként ismert Jövő Háza Teátrumában. A három évtizede működő amerikai zenekar a pop és jazz mezsgyéjén tevékenykedik, így muzsikája egyszerre kínál szórakoztató és gyönyörködtető élményt.
Nyáron pedig ismét a Margitszigeten köszönthetjük a világ egyik legjobb gitárosát, Al Di Meolát, aki ezúttal egy akusztikus koncertet ad majd a Midsummer Night Quartet élén, június 23-án.

A '70-es években alakult Spyro Gyra zenekar a rádióbarát, dallamos smooth jazz egyik legendás zenekara, mely eddigi pályafutása során majdnem 11 millió példányt adott fel húsznál is több albumából. Fülbemászó zenéjük a pop és jazz mezsgyéjéről származik: fátyolosan finom dallamok egyszerűségükben is zseniálisak, hiszen a lehető legkiválóbb minőségben adja őket elő a zenekar.

Al Di Meola

immár 25 éve van porondon, és a világ legjobb gitárosai közt tartják számon: munkásságát Grammy-díjjal is elismerték, és a rangos Guitar Magazine is számtalanszor ítélte már oda számára a "Világ legjobb gitárosa' címet. Al Di Meola stílusának sokszínűsége mindazokból a hatásokból táplálkozik, melyek a latin salsától a spanyol flamencoig, Astor Piazzola tangóitól a contemporary és fúziós jazz irányzatokig meghatározó vonulatokként épültek be korunk zenei világába.

A hazánkban is rendszeresen fellépő gitárművész ezúttal egy Midsummer Night Quartet nevű formáció élén érkezik majd Budapestre, ahol egy akusztikus programot hallhatunk tőle. A Quartet dobosa a világhírű kubai kongás, Gubi Ortiz, s két olasz zenész szerepel még Meola mellett: Fausto Beccalossi harmónikán, Peo Alfonsi pedig gitáron működik majd közre. A koncertre június 23-án kerül sor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A két rendezvényre a Ticketportalnál is hamarosan kaphatók a belépők, országszerte partnerüzleteinkben, valamint ezen a weboldalon.

Tudnivalók:

2007. május 22., kedd 20.00 óra
Budapest, Jövő Háza (ex-Millenáris) Teátrum
Spyro Gyra koncert
Belépő: elővételben 6900 Ft, a helyszínen 7400 Ft.

2007. június 23., szombat 20.30
Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Al di Meola & Midsummer Night Quartet

Kapcsolódó weboldalak:

http://www.danubiusmusic.hu
http://www.spyrogyra.com
http://www.aldimeola.com
http://www.jovohaza.hu
Top