Gothica Fesztivál a Petőfi Csarnokban

Április 30-án kerül megrendezésre a Petőfi Csarnokban a hatodik Gothica Fesztivál, amely a Gothica 6.66 nevet kapta, s minden eddiginél nagyon méretű és tartalmasabb programmal bíró rendezvény lesz: a három színpadon, több mint 40 banda és 5 nemzetközi fellépő szerepel majd, s több lemezbemutató koncert is emeli majd a sötét zenék kedvelőinek legnagyobb hazai találkozóját.Deathstars

A Gothica Fesztivál idén számos különlegességet tartogat nekünk. Az első és egyáltalán nem elhanyagolható tény, hogy a rendezvény iskola-és munkaszüneti napon kerül megrendezésre, s egy hétvége és egy munkaszüneti nap (május elseje) veszi körbe az immár legnagyobb hazai goth-dark-black-death taálkozót, amely bár tavaly elmaradt, s „csak” kicsinyített formában került megrendezésre a Planetnoir szervezésében, idén minden hiányt kárpótolni fog.

Erről tanúskodik például az is, hogy idén egyel több (azaz három) színpadon láthatjuk a fellépőket, közöttük jópár nemzetközi csapatot. Íme a három koncerthelyszínnel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók:

"A kárhozat terme"

- amely a PeCsa nagytermét jelenti - az első teljes hosszúságú magyarországi Deathstars koncert helyszíne lesz, ahol a Cradle Of Filth előtt már bemutatkozott csapat - a fesztivál nemzetközi főzenekaraként - lép majd a deszkákra. Az előtte fellépő csapat sem ismeretlen a hazai közönség előtt, hiszen a Mortiis többek között a harmadik Gothica fesztiválon is bizonyított már hazánkban. Ebben a teremben láthatjuk majd az első, teljes albummal jelentkező Gyöngyvért lemezmegjelenési koncertjét, de nem ez a csapat lesz az egyetlen csapat, mely vadiúj anyaggal érkezik, hiszen a De Facto új albuma, a www.defactoweb.huoldalon egy szám erejéig már hallható Karizma is a Gothica napján jelenik meg, és a zenekar koncertje után dedikálja is az új lemezt.

Lemezbemutatóra készül az October zenekar is, új albumuk címe Sziget a szívnek. A Dying Wish rögzíti majd koncertjét (melyen az összes eddigi tag feltúnik), hiszen ez lest a a tízéves zenekar jubileumi DVD-jének nyersanyaga. Fellép a Green Divison és az Amok, azaz a két meghatározó gót zenész, Matlári Miklós, és Bob Macura által életre hívott formációk, de koncertezik a kettejük nevéhez fűződő Nevergreen zenekar, hosszú éves kihagyás után újra együtt, méghozzá az új album, az Erős, mint a halál friss nótáit is bemutatva.

Természetesen nem maradhat le erről a színpadról a Tesstimony sem, a sort pedig a Stonerdirt zárja majd, mindemellett pedig színpadra lép a német Das Scheit, és a hazai Garden Of Eden is, akik szintén rögzítik koncertjüket.

„A Pokol bugyra”

(a Petőfi Csarnok kisterme) színpadán játszik a When Angels Fall címet viselő EP-jének lemezbemutatóját tartó Decadence, az új felállással első budapesti koncertjét adó hazai Christian Epidemic, valamint a March For Glory And Revenge album lemezelőzetes koncertjét adó Bornholm.

„Az Éden kertje”

névre hallgató helyszín újdonság lesz, hiszen ebben a formában először kerül felállításra a Gothicán: a Petőfi Csarnok szabadtéri színpada ad majd teret számtalan női énekessel felálló csapat koncertjének. Új felállásban, meglepetés dallal készül a megmérettetésre a Cross Borns, új énekesnőjét mutatja be az Overdream, s a Kikelet című vadiúj albumának bemutatóját tartja majd az (Echo Of) Dalriada. Ezen a helszínen lép fel a szintén lemezbemutató koncertre készülő olasz Mandragora Scream, valamint a Magyarországon először színpadra lépő, s Evernight lemezének bemutatóját tartó finn, tolkien-metalként aposztrofálható csapat, a Battlelore.

A monstre fesztivál egész napos, már kora délután kezdődő programjára szóló belépőnket megválthatjuk országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon.

Gothica 6.66 Fesztivál - tudnivalók

:
2007.04.30., hétfő 14:00 óra
Budapest, Petőfi Csarnok
Belépő: 3999 Ft

Tervezett program:


A Kárhozat Terme: Gyöngyvér, October, Das Scheit (D), Garden Of Eden, De Facto, Dying Wish, Mortiis, Deathstars (SWE), Green Division vs. Amok, Nevegreen, Tesstimony, Stonedirt

Az Éden Kertje:

Black Fever, Velvet Seal, Amadea, Black Leaves, Alhana, Cross Borns, Overdream, Ideas, (Echo Of) Dalriada, Mandragora Scream (ITA), Without Face, Battlelore (FIN)

A Pokol Bugyra:

Icethunder, Scaffold, Sin:overflow, Decandence, Sense Of Silence, Reason, Holt Költők Társasága, Autumn Twilight, Astrodust, Christian Epidemic, Agregator, Vale Of Tears, Bornholm, Neochrome, Autumn, Cenobite

Kapcsolódó weboldalak:


www.gothica.hu
www.pecsa.hu

Hallgatnivaló, látnivaló:

www.myspace.com/deathstars
www.myspace.com/mortiis1
www.myspace.com/mandragorascreamofficialpage
www.myspace.com/battleloremusic
www.myspace.com/echoofdalriadaband
www.defactoweb.hu
Top