Máté Péter emlékkoncert Székesfehérváron

2007. február 4-én lenne 60 esztendős Máté Péter, Magyarország egyik legnépszerűbb énekes zeneszerzője. A tragikusan korán elhunyt művészről, méltóan szeretne megemlékezni a hazai zenei szakma, ezért ez alkalomból, nagyszabású exkluzív emlékkoncerttel kíván adózni, Máté Péter emléke előtt. A nagysikerű bemutató után a Máté Péter emlékkoncert országjáró körútra indul, s május 13-án érkezik Székesfehérvárra.

Máté Péter

idén február 4-én lett volna 60 éves. Ebből az alkalomból több előadó művész és zenekar (Malek Andrea, Gáspár Laci, Back II Black) szólaltatják meg Máté Péter legnagyobb slágereit, ezzel is adózva a fiatalon elhúnyt énekes, zeneszerző, zongorista emlékének. Az előadó művészek csapatát Bereczki Zoltán is erősíti.

Máté Péter finom invenciójú zeneszerző, kiváló hangszerelő, tehetséges énekes és zongorista volt egy személyben. Énekesként sajátos egyéni stílust alakított ki; sikerre vitte a rock-termés legmodernebb, de ugyanúgy melodikus, „örökzöld” dalait is. Első hangfelvétele 1967-ben készült a Magyar Rádióban az Úgy várom, jössz-e már?, és a Mondd már című dalaiból, ahol még az Illés-együttes kísérte. Később egy pol-beat fesztiválon első lett A néger zongorista című dala; itt elnyerte a legjobb férfi szólista díját is.

Máté Péter nevét a hatvanas évek második felében ismerhette meg az egész ország. 1972-ben a Hull az elsárgult levél című dala igazi sláger lett. Klörülbelül 150 mind a mai napig népszerű dal szerzője: Azért vannak a jó barátok; Engedj el; Hazám; Életképek; Fény városa; Köszönöm, hogy rád találtam; Minden szónál többet ér egy dal; Mondd nekem; Ne kérd; Régi út; R és R; Rocky Lady; Sírj; Sohasem bánom; Százszor visszaadok mindent; Széttört tükörkép; Úgy várom, jössz-e már; Újra itt vagyok; Zúgva sírnak a fák, Emlékeim, Elmegyek, stb. 37 évesen 1984. szeptember 9-én eltávozott tőlünk. 1984. szeptember 20-án tízezrek állták körül ravatalát a Farkasréti temetőben.

Az emléke előtt tisztelgő műsorra jegyeket válthatunk a Ticketportal partnerüzleteiben - Székesfehérváron a a Budai út 27. szám alatt található Káosz Hanglemezboltban, továbbá a Premier Jegyirodában a Kossuth u. 14-ben -, valamint ezen a weboldalon.

Máté Péter emlékkoncert - tudnivalók:

2007. május 13., vasárnap 19.00 óra
Székesfehérvár, ARÉV Csarnok (Gáz u. 19.)
Fellépnek: Malek Andrea, Gáspár Laci, Gallusz Nikolett, Szinetár Dóra, Payer András, Havas Lajos, Bereczki Zoltán, Back II Black zenekar
A rendezvény házigazdája és egyben műsorvezetője: Miller Zoltán színművész.
A művészeket állandó zenekar kíséri. Az állandó zenekart kiegészíti egy 16 tagú vonós zenekar, 5 tagú fúvós szekció, és 4 tagú vokal szekció is.
Zenekarvezető: Sallai Tibor (Back II Black zenekar vendég zenész, Fenyő Miklós zenekara, Emberek zenekar).
A koncert művészeti vezetője: Havas Lajos Chico

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.matepeteremlekkoncert.hu
Top