Augusztusban ismét Szegedi Ifjúsági Napok

Már megszokott, hogy a nyár utolsó nagy fesztiválja a Szegedi Ifjúsági Napok. Az idei nyárzáró buli augusztus 22-26-ig várja látogatóit az Újszegedi Partfürdőn, tucatnyi programhelyszínnel, több mint száz koncerttel, nemzetközi és hazai sztárokkal, feltörekvő tehetségekkel, filmekkel, dumaszínházzal, szabadidős programokkal, stranddal, vízparttal és napfénnyel.

Buli a parton és a vízben

- A Szegedi Ifjúsági Napok nem csak a legnagyobb hagyományokkal rendelkező fesztivál - mint tudjuk 1968-ban már megmozgatta a hazai fesztiválozó közönséget, tehát jövőre immár 40 (!) éves lesz -, de az egyik legjobb adottságokkal bíró rendezvény-helyszín is egyben. A Tisza közelsége, a medencékkel tarkított Partfürdő egyedi buli-helyszínt biztosít az idelátogatóknak. Éjszakai mozizás egy melegvizes medencében vagy strandolással levezetni az esti koncertek fáradalmait - mindez csupán töredéke annak a számos lehetőségnek, amit a SZIN magában rejt.

Jegyek csak a Ticketportalnál

- a 2007-es SZIN-re szóló belépőnket elővételben kizárólag a Ticketportalnál szerezhetjük be, országszerte partnerüzleteinkben. Jegyünket azonban otthon is kinyomtathatjuk, hiszen a SZIN belépők a HOMEticket rendszeren keresztül is elérhetők, amelynek igénybevételéhez csak egy bankkártya és egy nyomtató szükséges.

Programok a SZINen

- A SZIN Borsodi Nagyszínpadán már a bemelegítő nap estéjén óriási koncert várható. A Magna Cum Laude fellépése után Ákos ad koncertet a "Még közelebb" turné keretein belül a Tisza parti bulin, augusztus 22-én. Másnap már délután fél öttől beindul itt a koncertgépezet, s a Salvus, a Dystopia, a Wisdom és a Depresszió után az esti koncertet a Tankcsapda adja majd.

A pénteki napot a Borsodi Nagyszínpadon a Másfél nyitja és a Kosheen zárja. A zenekar Damage című albuma tavasszal jelenik meg, az együttes pedig turnéra indul, melynek idén egyetlen magyarországi állomása Szegeden, a SZIN-en lesz augusztus 24-én. A kilátogató közönség experimentális erejű, sajátos hangzásvilágú élő koncertre számíthat, ahol ott a helye mindenkinek, aki unja a sablont és valami újszerű zenei élményre vágyik.

A Borsodi Nagyszínpadon a SZIN zárónapján a 30Y, a Quimby, valamint a Kispál és a Borz után a Forbidden Hollywood lép fel. Ez utóbbi név ebben a formájában talán keveset mond, arra azonban többen felkaphatják a fejüket, hogy a zenekart a 80-as évek sikercsapatának, a Frankie Goes to Hollywoodnak 3 tagja alapította, akik maguk mellé vettek egy énekest, és 2007-től új dalokkal, valamint régi Frankie klasszikusokkal lépnek a közönség elé. A zenekar ebben a formájában Magyarországon kizárólag Szegeden lép fel.

Pepsi Színpad: a stílusok SZIN-es kavalkádja -

Augusztus 23-án, csütörtökön indul a buli a Pepsi színpadán, ahol fellép majd a Heaven Street Seven és a Mystery Gang. Másnap a Tehetségkutató döntősei után az Alvin és a Mókusok folytatja a sort, majd jön a Pannonia All StarsSka Orchestra és a Navrang. A zárónapon a Beatrice mellett fellép a Superbutt is.

Red Lounge sátor: Neotól a Freestylersig

- A SZIN party sátrában elindul a buli már a nulladik napon. Szerdán ennek megfelelően a Neo, majd Yonderboi várja a látogatókat. Másnap a Mantra Porno, Varga Zsuzsa, a Belmondo és a Balkan Fanatic lép itt fel, majd hajnalig tartó party várja a bulizókat. Augusztus 24-én - többek mellett -az Emil.RuleZ! és a Kiscsillag ad koncertet, és itt lesz a keményvonalas Drum and Bass egyik legígéretesebb tehetsége, Spor Angliából. A SZIN utolsó napján a Party Sátorban lép fel a Brains, a Korai Öröm, az Anima Sound System, valamint Anglia vezető dancehall formációja, a Freestylers és mások.

JATE Klub Sátor - bulik hajnalig -

Minden nap hajnal 5-ig pöröghetnek a SZINezők a JATE Klub sátrában. A nulladik napon Palotai és Ludmilla szórakoztatja majd a nagyérdeműt. Másnap jön a Supernem, a Belga, Jamie Winchester és Hrutka Róbert majd őrületes party reggelig. Augusztus 24-én Zagastic, Testi Egyenleg és JATE Best of DJ Set.. a zárónapon pedig a Gőzerő, a Beshodrom, a Fabula Rasa és Makedónia kedvenc underground csapata, a 12 tagú Superhiks várja a világzenét kedvelő közönséget.

Borsodi Malátabár: jazz, blues, rock: elméletben és gyakorlatban -

A rocktörténet legizgalmasabb momentumaival ismerteti meg látogatóit a Borsodi Malátabár minden délután 17 órai kezdettel. Az elmélet után pedig jön a gyakorlat: csütörtökön a Buffalo Express és a Roy és Ádám Trió, majd hajnal 3-ig country kocsma. Másnap Boogie és a Cry Baby, Török Ádám és a MINI, majd blues kocsma. A zárónapon Mókus és az Alvinok, Babos Projekt Special és zárásként pedig jazz kocsma várja a látogatókat.

A Tisza Gyöngye Retró helyszínen a nyitó napon régi idők bulija, másnap video disco, aztán Péntek Esti Frász és Rock and Roll tanítás, valamint a zárónapon Black Factory Club várja a bulizókat este 9-től hajnal 4-ig. A SZIN egyik legnépszerűbb programhelyszíne, a Casablanca Kávézó idén latinos és reaggee hangulattal várja az érdeklődőket. A műfaj kedvelői nemcsak hastáncbemutatókat nézhetnek meg, de meg is tanulhatják a mozdulatokat, ahogyan a salsa alapjait is. Emellett folyamatosan szól majd a zene, amely Kuba és Jamaica világába repíti majd a medencében bulizókat.

Idén újdonságként nem a Dugonics téren, hanem az Újszegedi Szabadtéri Színpadon várja az érdeklődőket a Szeged Színpad. A programok mindenki számára ingyenesen látogathatók, a koncertekre a kicsiket és nagyokat egyaránt v árják.

A SZIN egyik kedvenc programhelyszíne és egyben különlegessége az „úgyírjukahogymondjuk” Nájtmúvi, melyet a következőképpen kell elképzelni: Éjfél után a kissé fáradt (de nem muszáj annak lennie) fesztiválozó átveszi fürdőruháját, beleteszi habtestét egy termálvizes medencébe, magához veszi kedvenc italát, és egy 5X6 méteres kivetítőről indulhat a múvi. Külföldi és magyar filmek egyaránt szerepelnek a filmpalettán, így kezdetnek szerelmes filmként például a Lorára lehet összebújni, csütörtökön Badár filmekből, pénteken ázsiai rendezők remekeiből csemegézhetnek a filmrajongók, míg pénteken Amerika-nap lesz.

Minden évben üde színfoltja a fesztiválnak a Hydrogamez nevű sporthelyszín. Lehet itt esni-kelni, csúszni-mászni, gólt rúgni és mellérúgni… A lényeg, hogy a reggeli (vagy sokkal inkább dél körüli) ébredés után és az esti koncertek előtt is nőhet az adrenalinszint némi sportnak köszönhetően, ami akár egyéni, akár csapatjáték, biztos, hogy vízzel kapcsolatos. Csak ízelítőként: víz alatti foci, matracfutás és egyéb őrültségek várják a lelkes és bevállalós fesztiválozókat.

A SZIN alatt sem kell lemaradniuk a fesztiválozóknak a világ nagy történéseiről, e-mailjeiknek nem kell olvasatlanul maradniuk, sőt a hálózati játékok kedvelői sem panaszkodhatnak, hogy megfosztjuk őket a játék örömeitől. A SZINformatika Stage-en várják a szervezők a netezni vágyókat, akik mindig szeretnek naprakészek lenni.

Az Esélyév célkitűzéseit előtérbe helyezve a Szegedi Ifjúsági Ház Kht. és az Esélyek Háza - Szeged Csongrád Megyei Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda immár harmadik alkalommal alakít ki Esélyegyenlőségi Parkot a Partfürdőn a Szegedi Ifjúsági Napok ideje alatt. A Parkban ez évben is mindenkinek lehetősége lesz kipróbálni a kerekesszékes akadálypályát, az ülőröplabdát, a boccia labdajátékot, a Braille írógépet. A játéksarokban pedig érzékszervi játékokat próbálhatnak ki a fiatalok.

A Szegedi Ifjúsági Napok alatt idén is bemutatkozási és kapcsolatépítési lehetőséget kívánnak biztosítani a SZIN szervezői a nonprofit ifjúsági szervezeteknek. A már fogalommá vált úgynevezett "CIVILST®AND” idén a környezetvédelmet helyezi a középpontban. Pavilonjai 2007. augusztus 22-26. között az Újszegedi Partfürdő területén fogadják a fő tevékenységükként környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezeteket. Jelentkezni a tavalyi évhez hasonlóan a www.szin.org honlapról letölthető adatlapon lehet.

Szupermeglepetésként mi más várhatná nyár legvégén a fesztiválozókat, mint a téli idők egyik kedvenc sportja, a korcsolya. A Kalinka Jégpálya igazi különlegesség a nagy melegben, ráadásul egy medence mellett kap helyet, így a korcsolyázást egy kis úszás válthatja fel. Akinek pedig ez sem elég, az új helyszínként és alternatívaként az Unicum Next bulikamionban múlathatja az időt.

SZIN Tehetségkutató -

A minden évben meghirdetett SZIN Tehetségkutató döntője idén is a rendezvény alatt kerül lebonyolításra. A selejtezőkből bejutott 6 zenekar és a tehetséges DJ-k széles publikum előtt mutatják be tudásukat és mérettetik meg magukat a szakmai zsűri előtt. A fellépő zenekarok több zenei stílusból adnak ízelítőt, lesz köztük, aki rockot játszik, mások a funkyt, rock and roll-t, popot, és az alternatív stílust képviselik.

Kapcsolódó weboldalak:
www.szin.org
Top