Először lép fel Budapesten a Marillion

A majd' 30 éve működő brit Marillion áprilisi turnéján végre Budapestet is útba ejti. A progresszív rock együttes új lemeze, a Somewhere Else immár a tizennegyedik sorban, ezen belül is a tizedik, melyen Steve Hogarth énekel. A kreativitásuk és önállóságuk miatt a rock and roll kézműveseinek is nevezett Marillion tagjai az évek során kiadót alapítottak, és zenéjük nagyszerűségével vitték sikerre együttesüket.. a budapesti debütálásra különleges műsorral készülnek, s az est folyamán hazai De Facto is fellép majd.

A Marillion az Egyesült Királyság zenei színterének egyik legmélyebben rejtett titka. Zenéjük lélekkel és erővel teli, gyakran mélyen megindító, koncertjeiken pedig a hallgatóság lélegzete is eláll. A Marillion mindig is küzdött a beskatulyázás és a slágerlisták számára írt dalok ellen. Innovatív, érzelem-gazdag lemezeik sorával időről időre újabb zenei tájakra kalandoztak el, mit sem törődve a Zenei Trendőrség szeszélyeivel vagy a rádiós listák konjunktúra-lovaglásával.

A Marillion első négy lemeze a country és a progresszív rock ötvözetének jegyében született, melyet akkor neoprognak minősítettek. Az új énekes, Steve Hogarth új színt hozott az együttes lemezeibe, és spirituális, olykor melankolikus jegyekkel ötvözte zenéjüket, így az lassan valódi art rockká vált, mely lassabb, izzó dallamokkal operálva adja át üzenetét, stílusoktól független csomagolásban. A budapesti koncert a 41 állomásos turné 24. estje lesz, s különlegességét fokozza, hogy a zenekar most először lép fel hazánkban. Erre való tekintettel repertoárjukat is átalakítják, s néhány olyan régi dalt is előszednek majd, amit régóta nem játszanak már élőben.

A Marillion koncertje elé keresve sem lehetett volna jobb hazai vendégzenekart találni a De Facto együttesnél, hiszen éppen a Marillion az egyik példaképük: a Tóth Gyula által vezetett zenekar Karizma című új albumát meghallgatva a Marillion tagjai maguk döntöttek a meghívás mellett, így a budapesti koncert azon kevés turnéállomások egyike, ahol vendégzenekar is szerepel majd. Minden bizonnyal a Marillion rajongók fülének is kedvesen cseng majd a most megjelent Karizma album, hiszen a rajta lévő 12 dal a '80-as évek rock és wave zenéjének hatásait hordozza magán, természetesen mai modern hangzásban.. az Angyalszív című első számot a www.defactoweb.hu

oldalon hallgathatjuk meg. A koncertre jegyek már kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon.

Tudnivalók:

2007. május 25., péntek 20.00 óra
Budapest, Petőfi Csarnok
Marillion, De Facto koncertek
Belépő: 7900 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:

www.livesound.hu
www.marillion.com
www.defactoweb.hu

Hallgatnivaló, látnivaló:
www.myspace.com/marillion
www.myspace.com/defactohun
Top