Bobby McFerrin - jegyek még kaphatók a koncertre!

2007. május 16-án ismét Budapesten koncertezik Bobby McFerrin. Vadonatúj műsorában szeretne kizárólag a magyar közönségnek egy különleges meglepetést előadni a hangversenyen, ugyanis két szerencsés hazai rajongóval - akiket az elmúlt hetekben hosszadalmas kiválasztási és képzési procedúra végén választottak ki - duettet is énekel majd.

Bobby McFerrin egyike a zenei világ született zsenijeinek. A tízszeres Grammy díjas művész a világ egyik legismertebb énekes improvizátora és vokális megújítója, neves klasszikus karmester, a "Don't Worry, Be Happy" szerőoje. Több mint 20 millió lemeze kelt el, és közös munkái Yo-Yo Maval, Chick Coreával, a Bécsi Filharmonikusokkal és Herbie Hancockkal a klasszikus zene és a jazz nagykövetévé emelték.

Négy oktávnyi hangjával és az éneklési technikák széles skálájával McFerrin nem egyszerű énekes; ő a zene utolsó igazi polihisztora, egy vokális felfedező, aki a jazzt, a népzenét és világzenei hatások sokaságát - korál, a capella, és klasszikus zene - kombinálja saját összetevőkkel. Karmesterként képes zenekarbeliként hallani: ez a tehetség segíti, hogy az éneklésbe az átlagnál több képzelőtehetséget sűrítsen - képes rá, hogy trombita által ihletett részeket énekeljen a "Round Midnight" című jazz nótában, vagy fuvola és cselló részleteket énekeljen Fauré és Vivaldi műveiből, vagy épp hogy teljesen új hangzásvilágot építsen fel.

Bobby McFerrin budapesti koncertjére jegyek még kaphatók, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon.

Tudnivalók:

2007. május 16., szerda 20.00 óra
Budapest, SYMA Rendezvénycsarnok
Belépő: 7000-15 000 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:

www.bobbymcferrin.com
Top