Hegyalja Fesztivál: nyolcadszor is szabad a part!

Körvonalazódik a nyolcadik Hegyalja Fesztivál végleges programja: az idén július 11-15 között várják majd a szórakozni vágyókat a Tokaj melletti Tisza-kempingben, ahol számtalan hazai zenekar váltja majd egymást a színpadokon, továbbá fellép a brazil Sepultura, a Bloodhound Gang, a Deladap!, Banco De Gaia és a Pendulum is. A zenei programokon kívül számos civil szervezet, valamint partik, sportrendezvények, borkóstolók várnak azokra, akik július 11-e és 15 között ellátogatnak a Hegyalja Fesztiválra.

Nyolcadjára szabad a part a Hegyalja Fesztiválon. A szervezőcsapat természetesen egész évben dolgozott, dolgozik azért, hogy a színpadokon és egyéb helyszíneken folyamatosan vonzó programok várjanak minket, az ellátás zökkenőmentes legyen, illetve a kempingek megbirkózzanak az infrastrukturális terheléssel, azaz legyen elegendő mobil illemhely, zuhanyzó, meleg víz, sátorhely, a helyi környezet számára pedig ne jelentsen megterhelést az itt képződő hulladékmennyiség.

A zenei programok mellett továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a civil társadalom jelenlétére - az idén is külön civil utca vár minket -, valamint a környezetvédelemre. Ez utóbbi annál is inkább fontos számunkra, mert a Hegyalja-sztori kiindulópontja egy környezeti tragédia, a 2000-es tiszai ciánszennyezés volt, ebből pattant ki a gondolat: mutassuk meg itt a Felső-Tisza partján, hogy a pusztítás ellenére csodálatos napok tölthetők itt az Észak-Alföld és Észak-Magyarország szimbolikus határán, a Tokaji-híd lábánál.

De a főszerep természetesen a bulié: csodálatos koncertek, partik, sportrendezvények, borkóstolók várnak azokra, akik július 11-e és 15 között ellátogatnak a Hegyalja Fesztiválra. A Viva színpadon a legnagyobb hazai csapatok - így a Tankcsapda, a Kispál és a Borz vagy a Quimby - mellett több nemzetközi sztár is fellép majd, köztük a brazil thrash metal legenda, a Sepultura és a visszatérő vendégnek számító nagyszerű brit zenekar, a Bloodhound Gang. Az idei programot tovább szinesíti: a Multi Caféban szerepel a Banco De Gaia művésznéven alkotó londoni ethno-trance guru, Toby Marks, itt szerepel majd az osztrák Deladap! és drum and bass egyik legnagyobb aktuális sikersztorija, a kenguruk és eukaliptusztól besztondult koalák földjéről érkező Pendulum. Szintén a nemzetközivonalat erősíti majd az Elite Force, a Noisia vagy éppen Alan McGee aki a Death Disco keretében válogatja majd a lemezeket. Rock, Blues, elektornikus és alternatív zenék minden mennyiségben, ezt kínálja a 2007-es Hegyalja.

A fesztivál részletes programjáról a www.hegyaljafestival.hu oldalon tájékozódhatunk, napijegyünket vagy bérletünket pedig országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, és ezen a weboldalon szerezhetjük be.

Kapcsolódó weboldalak:
www.hegyaljafestival.hu

Top