Al Di Meola ismét Budapesten

Ezen a nyáron is a Margitszigeten köszönthetjük a világ egyik legjobb gitárosát, Al Di Meolát, aki ezúttal egy akusztikus koncertet ad majd a Midsummer Night Quartet élén, június 23-án.

Al Di Meola immár 25 éve van porondon, és a világ legjobb gitárosai közt tartják számon: munkásságát Grammy-díjjal is elismerték, és a rangos Guitar Magazine is számtalanszor ítélte már oda számára a "Világ legjobb gitárosa" címet. Al Di Meola stílusának sokszínűsége mindazokból a hatásokból táplálkozik, melyek a latin salsától a spanyol flamencoig, Astor Piazzola tangóitól a contemporary és fúziós jazz irányzatokig meghatározó vonulatokként épültek be korunk zenei világába.

Az eredetileg olasz származású Al Di Meola 1954-ben született New Jersey-ben, gitározni nyolc éves korában kezdett. Még a Berklee College of Music húsz éves diákja volt, amikor Chick Corea meghívta Return to Forever nevű zenekarába, s az itt eltöltött évek alatt vált ismertté. 1976-ban készítette el első szólólemezét (Land of the Midnight Sun), amelyet aztán továbbiak követtek (Elegant Gypsy, Casino, stb.) - s ezek a legnagyobb példányszámban keltek el az instrumentális zenei kiadványok piacán.

Al Di Meola pályafutása során számtalan művésszel dolgozott együtt: Luciano Pavarotti, Paul Simon, Phil Collins, Santana, Larry Coryell, Steve Winwood, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Gonzalo Rubalcaba, Jaco Pastorius, Les Paul, Jean Luc Ponty, Roman Hrynkiv, Steve Vai, Frank Zappa, Milton Naciemento, Egberto Gismonti, Jimmy Page, Tony Williams, Stanley Clarke, Stevie Wonder, az Irakere tagjai és még sorolhatnánk...

A hazánkban is rendszeresen fellépő gitárművész ezúttal egy Midsummer Night Quartet nevű formáció élén érkezik majd Budapestre, ahol egy akusztikus programot hallhatunk tőle. A Quartet dobosa a világhírű kubai kongás, Gubi Ortiz, s két olasz zenész szerepel még Meola mellett: Fausto Beccalossi harmónikán, Peo Alfonsi pedig gitáron működik majd közre. A koncertre június 23-án kerül sor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, jegyek pedig már most kaphatók, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon.

Tudnivalók:
2007. június 23., szombat 20.30
Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Al di Meola & Midsummer Night Quartet
Belépő: 5990-14 990 Ft

Kapcsolódó weboldalak:
www.danubiusmusic.com
www.aldimeola.com/

A zenekar tagjai:
Al Di Meola - gitár
Gumbi Ortiz - dob
Peo Alfonsi - gitár
Fausto Beccalossi - tangóharmónika

Top