Type O Negative és W.A.S.P. - közös koncert Budapesten!

Július másodikán Budapesten lép fel az a férfiú, akinek kifejezetten jól áll, ha lánccal akaszt a nyakába egy nagybőgőt.. Peter Steele és a Type O Negative maga a megtestesült férfiasság. A brooklyni halálváró szexisták bő egy évtized után térnek vissza Budapestre, ahol velük egy este Blackie Lawless és a W.A.S.P. is bemutatja legújabb albumát a nagyérdeműnek.

Slow, Deep and Hard - ez volt a Type O Negative első albumának címe, s ebben nagyjából minden benne van, ami miatt nem is érdemes őket műfajba, kategóriába, vagy trendbe sorolni. A négy hatalmas férfiállat alkotta zenekar védjegye a sötét humor, és a szexről, a romantikáról, a halálról és a depresszióról szóló dalok, melyeket az ébenfekete hajú, karakteres arcú és elképesztően mély, már-már zavarba ejtően érzéki hanggal rendelkező Peter Steele ad elő. A dalok az énekes hangjához igazítva, a megszokottnál három hanggal mélyebbre igazított bariton gitárok által szólalnak meg, s a gótikus hangulat valóságos allegóriájának tekinthetők... nem is beszélve a hozzájuk készült fantasztikus videóklipekről: a Bloody Kisses, az Everything Dies, a Love You To Death vagy Black No. 1 anno valódi slágernek számított a zenetévékben.

Peter egyben a zenekar legellentmondásosabb, s igen labilis lelkiállapotú személyisége, aki számos bizarr akcióval hívta már fel magára a figyelmet: egyik első, két évig tartó turnéjukon például basszusgitár helyett rendszeresen egy - láncokkal a vállára akasztott - nagybőgőn játszott, aztán 1995-ben levetkőzött a Playgirl magazinban (amit saját bevallása szerint csak akkor bánt meg, amikor megtudta, hogy a magazin olvasóinak csak 23 %-a nő), 2005-ben pedig a zenekar hivatalos oldalát záratta le szó nélkül hónapokra - saját sírkövének képével.

Ennek ellenére az immár 18. éve működő együttes a maga megfontolt tempójában sorra adja ki egyenletesen komor és magas színvonalú lemezeit, s a sorban a hetedik, legújabb Dead Again már a címével is jelzi: a zenekar mocsaras lelkivilága mit sem változott, a napsugaras vidámság továbbra is messze elkerüli a négy brooklyni urat, de humorérzékük (és a borítók szintén védjegynek számító méregzöld színvilága) sem változott semmit.

Az "acélos" frontember is mind a mai napig vörösbort iszik a színpadon - Budapesten ezt július 2-án teszi majd, méghozzá a Petőfi Csarnokban, ahol szintén headlinerként szerepel a W.A.S.P., vagyis Blackie Lawless shock-rockot glam metállal elegyítő, ultra-látványos show-műsorairól ismert zenekara, mely új albumát, a Dominatort mutatja majd be.. az együttes októberi, nagy sikerű koncertje után tér majd vissza Budapestre. Jegyek már kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon.

Tudnivalók:
2007. július 2., hétfő 19.00 óra
Budapest, Petőfi Csarnok
Type O Negative, W.A.S.P. koncertek
Belépő: 6900 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.concerto.hu
http://www.typeonegative.net
http://www.waspnation.com/

Top