Sziget 2007 – napi- és hetijegyek már kaphatók!

Minden idők legjobb zenei felhozatalával, és egy nulladik napi LGT koncerttel ünnepli a Sziget a 15. fesztivált. A zenén kívül természetesen lesz más is. Színház, tánc, komolyzene, kabaré, performansz, filmbemutatók, képzőművészet, kézművesség, irodalmi bemutatók, gyerek-, sport-, és szabadidős programok, tehát minden, ami nemzetközi szinten is egyedivé teszi a Szigetet. A jubileumi rendezvény – a nulladik nappal együtt - augusztus 7-15-ig várja látogatóit. A Sziget Fesztiválra hazamenős, ottalvós hetijegyek és napijegyek egyaránt válthatók a Ticketportalnál, országszerte a partnerüzletekben vagy ezen a weboldalon.

Az elmúlt évek legjobb és legszínesebb line-up-ját vonultatja fel a jubileumi Sziget Nagyszínpada. Eszerint az idei felhozatalban találkozhatunk egyrészt friss szenzációkkal, aktuális sikercsapatokkal, továbbá a nemzetközi porondok tömegeket mozgató kultikus sztárjaival valamint a jubileumi line-up felvonultat azokból a bandákból is, melyek a korábbi Szigeteken a legsikeresebb koncerteket adták. Az idei programban szerepel a Killers, a Chemical Brothers, a Tool, a Nine Inch Nails, a Hives, a Kaizers Orchestra, a Mando Diao, a The Good, The Bad and The Queen, a Madness, a Rakes, a Razorlight, a Faithless, a !!!, az Eagles Of Death Metal és a Juliette and The Licks koncertje, továbbá Pink, Chris Cornell, Sinéad O'Connor és Laurent Garnier fellépése is.

A magyar rocktörénet egyik legjelentősebb zenekara, a Locomotiv GT több mint háromórás koncertje nyitja meg a jubileumi Szigetet a rendezvény "nulladik" napján, augusztus 7-én. A Loksi monstre koncertje előtt már ráadást kapnak a rajongók: a "Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról" című musical koncertverziója is bemutatkozik a Sziget Nagyszínpadán.

A WAN2 Színpad szintén egy jubiláló fesztiválhoz illő, abszolút aktuális nemzetközi line-up-ot vonultat fel, melyből számos formációval itt találkozhat először a hazai közönség. Ízelítő a programból: Ministere des Affaires Populaires, UNKLE, IAMX, Fun-Da-Mental, Cassius, ROIA, Beat Assailant, GusGus, Hooverphonic, Hyper, Dobacaracol, K'naan.

A HammerWorld színpad idei nemzetközi fellépői között van a holland Within Temptation, a gótikus metal éra holland nagymesterei, akik idén tavasszal jelentették meg a The Heart Of Everything című új albumukat. A Soulfly, az ex-Sepultura frontembere, Max Cavalera (énekes/gitáros) extrém nu-metal bandája is zúz majd egy hatalmasat a Szigeten. Ezen kívül fellép még az Egyesült Államokból érkező Nevermore zenekar, amely már korábban is fergeteges sikert aratott nálunk a Metal Mania fesztiválon, az extrém death/grinde keveréket toló Napalm Death, a black metal egyik kiemelkedő csapata, a Satyricon, valamint a Killing Joke és az avant-garde/industrial muzsikát játszó Skinny Puppy. Az év elején adott óriási PeCsa-béli buli után reméljük újra egy igazi heavy metal őrületben lesz részünk a Hammerfall révén. A fent említett nevek mellett fellép még a nemzetközi színtérről a Negative, a Drill, az Altar és a Hanoi Rocks.

Immár négy éve, hogy Európa legkáprázatosabb utcaszínházi produkciói lépnek fel a Szigeten, az egyik legjelentősebb helyszínné varázsolva a Nagy Utcaszínházak területét. A műfaj a nevében hordozza legjellemzőbb tulajdonságát: a produkciókat kifejezetten utcára, térre, a szabad ég alá tervezték, kihasználva a hely speciális természeti és építészeti adottságait.

Új helyszín a Szigeten: Open tisztás - Liget a Szigeten: új összetett programhelyszín - Bahia Színpad és a Civil Sziget között - egyedi építésű sátorban, ahol délután ígéretes feltörekvő zenekarok, este az újra nyitott, közismertek koncertjei, Songwriters’ Klub, live act-ek, Hócipő Kabaré, performanszok, összművészeti produkciók, filmbemutatók Kis Vuktól Kamondi Zoltánig, Open Eye szempárosítás, Kör Vj E, a sátor előtt a tisztáson pedig színvonalas, változatos, leülős vendéglátás Bangkoktól New Yorkon át Budapestig.

A Sziget Fesztiválra hazamenős, ottalvós hetijegyek és napijegyek egyaránt válthatók a Ticketportalnál, országszerte a partnerüzletekben vagy ezen a weboldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.sziget.hu

Top