Júliusban Balaton Sound és VOLT Fesztivál

Júliusban két fesztivállal várja a szórakozni vágyókat a Sziget Szervezőiroda: az idén 15 éves VOLT Fesztiválra július 4-7., míg a Zamárdiban idén debütáló Balaton Sound pedig július 12-15 között kerül sor. A két fesztiválra napijegyek és bérletek már kaphatók, s kedvezményes árú, összevont bérletet is vásárolhatunk - országszerte a Ticketportal partnerirodáiban, valamint ezen a weboldalon.

A hazai fesztiválpaletta egyik legismertebb és legnagyobb hagyományokra visszatekintő rendezvénye, a VOLT Fesztivál immár tizenötödik alkalommal várja vendégeit Sopronba. A jubileumhoz illő programban a legnagyobb európai fesztiválok világsztárjai közül többen is helyet kaptak: fellép a Prodigy, a Korn, a Roots, Ákos és a Tankcsapda, továbbá a Laibach, a Fort Knox Five és a Coldcut is.

A VOLT Fesztivál történetében már-már hagyománynak számít, hogy a TÁP Színház társulata évente egy-egy nagysikerű színdarabbal lepi meg a résztvevőket. A jubileumi, 15. VOLT Fesztiválra a társulat egy egész csokor előadással készül. A TÁP Színház Fesztivál keretében négy nap alatt három nagy, és számos kisebb, egyedi előadást láthatnak a VOLT-osok. Mindemellett a színházi program keretében találkozhatunk még a Laár Pour Laár Társulattal, Badár Sándorral és a Dumaszínház több "komédiásával" is.

Rendkívül izgalmas – zömmel nemzetközi – programkínálatot, minőségi vendéglátást és nívós szolgáltatásokat ígér a Sziget Kulturális Szervezőiroda új rendezvénye július 12-15 között. A Balaton déli partján, Zamárdi szabadstrandján rendezendő Balaton SOUND eseményre több műfajban is világsztár fellépőket ígérnek a szervezők: ott lesz - mások mellett - a Beastie Boys, a Client, a Brand New Heavies, a Nouvelle Vague, a Basement Jaxx, Kruder & Dorfmeister, Eric Prydz, RogerSanchez, Adam Freeland, Hernan Cattaneo és José Padilla is. A kisebb helyszínek mellett három fő helyszínen, a Heineken Nagyszínpadon, a T-Mobile – LG Teraszon és az Arénában zajlanak majd programok a nap 24 órájában.

A program összeállítása a Balaton Sound esetén eltér a hazai fesztiválokon megszokottól. Egyrészt abban, hogy a line-up nagyobb részét, több mint kétharmadát külföldi előadók adják, különböző műfajokban számos világsztárt is felvonultatva. Másrészt a hazai felhozatalból sem a megszokott fesztiválokon "tuti befutókat" hívták, hanem a hely hangulatához, a változatos nemzetközi műfaji kínálathoz társítva kerestek meg a szervezők hazai előadókat.

A vendéglátás és a szolgáltatások terén is nagy odafigyelés jellemzi a Balaton Sound előkészületeit. Koktélbárok, esztétikus kiállású bárok és éttermek sorakoznak majd fel a területen, a vendégek pedig sörpadok helyett kényelmes székekben, kanapékon és nyugágyakon élvezhetik a fesztivál hangulatát. A sátrazó vendégek számára a helyszínen különálló kemping kerül kialakításra, de a szervezők azokra is gondolnak, akik a környékbeli szállodákban, panziókban szeretnének szálláshoz jutni. Számukra a fesztivál honlapján keresztül nyílik lehetőség közvetlenül szállásfoglalásra.

A két fesztiválra napijegyek és bérletek már kaphatóak, országszerte a Ticketportal partnerirodáiban, valamint ezen a weboldalon. A részletes program az alábbi oldalakon található.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.volt.hu
http://www.balatonsound.hu

Top