Júliusban Converge és Strike Anywhere koncertek

A Budapest RockandRoll a nyáron is gondol azokra, akik a fesztiválokkal ellentétben a klubkoncerteket részesítik előnyben: július 9-én az amerikai Strike Anywhere, 15-én pedig a Converge érkezik majd a Kultiplexbe. Jegyek már kaphatók, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben (köztük az ismert rockboltokban), valamint ezen a weboldalon!


Az Anna Kurnyikova által az év arcának, sőt: még Gilette modellnek is megválasztott alapító-gitáros, Matt Sherwood nélkül tér vissza Európába a tengerentúl punk rock színterének legmarkánsabb képviselője, a virginiai Strike Anywhere. Bár legutolsó lemezük, a Dead FM erősen megosztotta a zenekar rajongóit (ami nem csoda, hiszen egyöntetű vélemény, hogy a 21. század egyik legmeghatározóbb lemezét tették le anno a Change Is A Sound című debüt lemezzel), akinek azonban volt szerencséje hozzájuk korábbi fellépéseik során, az tudja, hogy az egyik legjobb, legenergikusabb, legfogósabb koncertbandáról van szó.

Az amerikaiak előtt egy komoly múlttal rendelkező grazi négyes, méghozzá a legendás osztrák a punkkiadónál, az Anti-Flag-nél dolgozó Red Lights Flash, valamint a pesti illetőségű Semmi Komoly nyitják az estét.

2007. július 9., hétfő 20.00 óra
Budapest, Kultiplex
Strike Anywhere, Red Lights Flash, Semmi Komoly koncertek
Belépő: 2500 Ft, a helyszínen 3000 Ft.

Nincsenek hősök - hirdeti a bostoni zajbrigád, a Converge legújabb nagylemezének címében... ám ez - legalábbis zenei munkásságukat tekintve - elhamarkodott kijelentés lehet részükről, hiszen az elmúlt években összetett, komoly és brutális anyagaikkal szinte leigázták az extrém zenei világot. Műveik közül is kiemelkedik a 2001-es Jane Doe, amelyből többszázezres eladott példányszámot produkáltak egy - a zeneipar hierarchiáját tekintve - középkategóriás kiadónál. A No Heroes-ra keresztelt új anyag is irgalmatlan energiával pusztítja a hallgató idegrendszerét... élőben 15-én, a Kultiban, hiszen a zenekar ismét Budapestre látogat.

A társaságukban érkező Rise and Fall Európa egyik legexportképesebb zenekara napjainkban, rendszeres tengerentúli turnékkal a hátuk mögött. A hazánkat már kétszer megjárt belga zenekar Into Oblivion című második nagylemeze osztatlan sikert aratott underground körökben, és a stílusukat punkmetalként meghatározó zenekar élőben is tarol. Aki az őszinte, zsigeri, erőszakos zenét kedveli, legyen az Entombed vagy Cro-Mags, az valahol a két említett banda világa között rálelhet a Rise And Fall-ra is..

A harmadik külföldi fellépő a san fransisco-i Animosity, akik a metalcore-t leváltó rövidhajú hardcore srácok által játszott, egyre nagyobb népszerűségre szert tevő technikás, death metal/grind vonalon mozognak, így több irányból is megtapasztalhatjuk 15-én, hogy milyen is az igazán extrém, modern és brutális zene 2007-ben. Hazai vizeken az egyre nagyobb koncertrutinnal rendelkező, korai '80-as évek hardcore punk zenéjéből (Bad Brains, Black Flag, Minor Threat) merítő Something Against You nyitja az estét - keresve se lehet megfelelőbb zenekart találni a mai magyar underground színtéren erre a megtisztelő szerepre.

2007. július 15., vasárnap 20.00 óra
Budapest, Kultiplex
Converge, Rise and Fall, Animosity, Something Against You
Belépő: elővételben 3200 Ft, a helyszínen 3600 Ft.

Top