Exploited és Tyr az idei Rockmaratonon

A pécsi Rockmaraton idén is a hazai rock, punk és bluescsapatok legnagyobb seregszemléjének ígérkezik, ahol ráadásul néhány külföldi banda is szinesíti a programot: idén az Exploited, és a nemrég már bemutatkozott feröer-szigeteki Tyr is koncertezik majd. Az ország legrockosabb fesztiválja továbbra is a legolcsóbb egyben, ám ennek ellenére évről évre fejlődik az infrastruktúrája.


A rockzene hívei számára nem lehet kétséges, hogy melyik nyári fesztivál szól igazán nekik: a festői szépségű Malomvölgyi Arborétumban tartandó Rockmaratonon olyan bandák szerepelnek majd a Nagyszínpadon, mint a Tancsapda, az ős-Bikini, az Ossian, a Pokolgép, a MobyDick, a Depressszió, a Zorall, TakátsTamás és DeákBill.. no és persze a nagy-britanniai punklegenda, az Exploited. Az egy hetes fesztivál hangulatához remekül illik majd a Feröer-szigetekről érkező Tyr zenéje, hiszen a folkmetálos gárda igazi összeborulós, együtténeklős nótákkal rendelkezik, ahogy ezt nemrég, az Amon Amarth-tal közös koncertjükön már bizonyították Budapesten.

A fesztivál hat estén át tartó programjára érvényes bérlet idén mindössze 9000 forintba kerül, míg a napijegyek 3500 forintba kerülnek majd, így messze ez a legolcsóbb rockfesztivál a országban, már csak azért is, mert a sör ára is 270 forinton belül marad korsónként. A bérlet elővételben is megvásárolható, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon.

Mindemellett idén is tovább javul majd a különböző szolgáltatások színvonala, például a tábor minden részén elhelyeznek WC-fülkéket, éppen kétszer annyit, mint tavaly. A sátortábor területe is bővül majd, miután az 1000 férőhely már legutóbb is kicsinek bizonyult, és 2007-ben már lakókocsikat is beengednek a területre. A látogatók idén szervezett körülmények között, kedvezményes taxijáratokkal is eljtuthatnak majd a fesztiválterületére a vasútállomásról.

A számtalan hazai banda és a külföldi vendégek mellett számos fiatal tehetség is szerepel majd, hiszen a Rockmaraton a német Local Heroes tehetségkutató hálózattal együttműködve külön színpadot állított fel a kezdő bandáknak, akik minden nap 10 és 16 óra között nyüstölhetik majd a húrokat. Természetesen számos nem zenei program is várja a látogatókat: lesz India színpad, illetve különböző civil szervezetek, egyesületek képviseltetik majd magukat a helyszínen.

Rockmaraton Fesztivál
2007. július 9-15.
Pécs, Malomvölgyi Arborétum
Részletes program: www.rockmaraton.hu

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.rockmaraton.hu

Top