Roots and Culture: LB27 Reggae Camp

A hazai zenei események között különleges csemegét jelentő LB27 Reggae Camp Nemzetközi Reggae Fesztivál - 2007. július 25-29. között – ismét megrendezésre kerül, hogy tovább népszerűsítse Jamaica zenéjét. A rendezvény a hazai fesztiválkínálatban egyedülállóan eredeti, színes programot nyújt: idén a számos külföldi vendég között például ott lesz a világhírű jamaicai dancehall MC, Yellowman is.

Az elmúlt évek kitartó munkájának, a színvonalas rendezésnek és a világhírű előadók meghívásásnak köszönhetően az LB27 Reggae Camp nemzetközi hírnévre tett szert. A hazai reggae élet motorja, a Ladánybene 27 által szervezett rendezvény felkerült az európai fesztiváltérképre, így idén már a világ számos pontjáról - többek között Francia Guyanából, a Guadeloupe szigetekről, Chiléből, Hollandiából, Németországból és a szomszédos államokból is érkeznek a fellépők. És persze Jamaica szigetéről, a reggae őshazájából: az idei fesztivál legnagyobb sztrávendége a 80-as évek legnagyobb jamaicai dancehall MC-je, a szexszimbólumként is emlegetett, extra megjelenésű énekes-showman, Yellowman.

A százhalombattai Csónakházban, közvetlenül a Duna partján lévő fesztiválhelyszínen július 25-én, szerdán soundsystemek, DJ-k és MC-k melegítik majd be a közönséget, a többi napon pedig összesen több mint 20 zenekar szerepel majd, köztük a Ladánybene27, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, az Irie Maffia és a Love Alliance is.. emellett berendezésre kerül egy riportokat, fantasztikus hangulatú reggae koncerteket, reggae filmeket és a Ladánybene 27 jamaicai útjairól készült felvételeket bemutató reagge mozi, és egy külön soundsystem sátor is. A rendezvényen jelen lesz az Amnesty International, mely előadásokkal, teával és vízipipával várja majd az érdeklődőket és a megpihenni vágyókat.

A fesztivál helyszíne amúgy összesen 20 000 négyzetméteres, s e hatalmas területen parkoló, szabadtéri grillkert, bográcsozó hely, lábteniszpálya, teniszpálya, kosárlabdapálya, röplabdapálya, csocsó, gyerekmedence is található. A sátorozási lehetőség mellett 12 faház is rendelkezésre áll, s az ezekhez tartozó vizesblokkok biztosítják a tisztálkodás lehetőségét. A helyszínen 50 fős, kedvező árakkal dolgozó magyaros konyhájú étterem és büfé biztosítja az élelmiszerellátást, s az esetleges rossz idő esetére hatalmas sátrak is kéznél lesznek.

A Reagge Camp részletes programja és minden további információ megtalálható a www.lb27.hu weboldalon. Fesztiválbérletek már kaphatók, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon. A HOMEticket rendszer segítségével akár otthon is megvásárolhatjuk és ki is nyomtathatjuk belépőnket!

LB27 Reggae Camp
2007- július 25-29.
Százhalombatta, Csónakház
Belépő: bérlet 12 000 Ft, napijegy: 1500-3500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.lb27.hu

Top