Filmzenei Gálakoncert: Darth Vader, Indiana Jones, E.T. és Harry Potter a Budai Várban!

A Budavári Palota Oroszlános udvarának festői környezete 2007. augusztus 4-én, szombaton este 20.30 órai kezdettel a magyar rendezvények palettáján is különlegességnek számító rendezvénynek ad otthont, hiszen ezen a napon lesz az első Filmzenei Gálakoncert az idén 75 éves John Williams tiszteletére, akinek neve többek között olyan klasszikus filmek zenei anyagát fémjelzi, mint a Csillagok Háborúja, az Indiana Jones trilógia, a Cápa, a Harry Potter sorozat és a Schindler listája. Jegyek már kaphatók!

John Williams eddig összesen 101 kasszasiker film zenéjét szerezte. Munkatempója lenyűgöző, szellemi nyitottsága határtalan. Nem túlzás: ő a legismertebb és egyben legnépszerűbb kortárs filmzeneszerző. Szerzeményein generációk nőttek fel, ismert és pályakezdő zeneszerzők példaképe. Munkái magas színvonalúak, amelyek már szinte a komolyzenei művek határát súrolják. Pályafutása megismételhetetlen és egyszeri, amely mind szakmai, mind emberi nagyságáról, és zsenialitásáról tanúskodik.

Az első Filmzenei Gálakoncert egyszerre tisztelgés és hódolat a kivételes tehetségű zeneszerző előtt, akinek munkáját a filmszakma már több Oscar-, Golden Globe-, és BAFTA-díjjal jutalmazta. A sokoldalú művész szellemiségéhez híven, az első Filmzenei Gálakoncert -en felcsendülnek a Williams-filmzenék minden műfajának legjobbjai: dráma, vígjáték, földöntúli mesevilág vagy musical. A műveket videóról maga a "Mester" konferálja majd fel a közönségnek, akiket a filmekhez kapcsolódó különleges meglepetések, rejtélyes varázslatok is várnak. A koncert végén együttes, pezsgős köszöntéssel kívánunk jó egészséget és további sikeres munkát a máig aktívan alkotó művésznek.

A Magyarországon egyedülálló Filmzenei Gálakoncert egyszeri és megismételhetetlen zenei program és show-műsor, ahol nemcsak John Williams-rajongók, hanem filmrajongók, zenei ínyencek is felejthetetlen, megismételhetetlen élményben részesülnek. A zeneműveket a Budafoki Dohnányi Zenekar előadásában hallhatjuk, vezényel Hollerung Gábor, szólista: Oláh Vilmos. Jegyek már kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon.

Filmzenei Gálakoncert - tudnivalók:
2007. augusztus 4., szombat 20:30
Budapest, Budavári Palota - Oroszlános udvar
Belépő: 6990, 9990 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.filmzeneifesztival.hu

Top