Déli éjszakák, Ízek és színek - táncshow a Belvárosi Színházban

Orientális tánc, salsa, argentin tangó... - a Belvárosi Színház augusztus 31-én és szeptember 1-én két igazán szenvedélyes produkcióval lepi meg a tánc rajongóit. Először Budai László és az Argentin Tangó Táncszínház mutatja be Ízek és Színek... című latin táncos műsorát, majd - többek között - Nieto Mercedes és Nimfa Orientális Társulat prezentál egy a tangótól az orientális táncig ívelő fergeteges táncshow-t.

A tangóban minden benne van, ami férfi és nő között megtörténhet. Ennek köszönhetően kifogyhatatlan tárházát jelenti a történeteknek, melyek emberekről, emberi viszonyokról szólnak. A tangó mint táncműfaj is új lehetőségeket jelent a színpadi tánc területén. A látványos elemekkel tarkított, komoly technikai tudást igénylő előadásmód, a zenét maximálisan követő-használó, állandóan vibráló és változó dinamika és az emocionális gazdagság együttes megléte izgalmas kihívást jelent koreográfusnak, a táncosnak és a nézőnek is. Mindezt augusztus 30-án Glotz Mária, valamint a Budai Tangó Táncszínház és annak táncos-koreográfus vezetője, Budai László mutatja majd be a Belvárosi Színház színpadán. Budai és csoportja az elmúlt években - Budapestről kilépve - Magyarország számos városába kapott már meghívást, hogy az argentin tangóból ízelítőt adjon, s részben e pozitív tapasztalatoknak köszönhetően készül el most a csoport új, "Ízek és színek..."című tangóshow-ja.

Egy nappal később, szeptember elsején egy igazán színes táncshow-val várják a nagyérdeműt: a Déli éjszakák című műsorban argentin tangó, salsa és hastánc is szerepel, utóbbi Nieto Mercedes és a Nimfa Orientális Társulat előadásában. A hastánc elnevezést a nyugati civilizációban először a XIX. században használták, így nevezve azt a Közel-Keleten, főleg Egyiptomban megismert, számukra addig ismeretlen táncformát, melyből az elnevezés tanulsága szerint elsősorban az európai szemmel szokatlan mozgásformát, és az ehhez tartozó, a női hasat részben szabadon hagyó öltözetet találták szembeszökőnek. Pedig nincs még egy tánc, ami a világnak szinte minden részén ennyire sokféle változatban és értelmezésben létezne, mint az orientális tánc. Ebből a szinte határtalan sokszínűségből fakad az is, hogy az orientális tánc nem csak műfajilag, de már elnevezését tekintve is nehezen meghatározható: eredeti neve az arab nyelvben és kultúrában "Raqs Sharki", azaz "a Kelet tánca"..

A két előadásra jegyek már kaphatók, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon.

Ízek és színek... - "Változnak az évszakok, változnak a színek és érzések"
2007. augusztus 31., péntek 20.00 óra
Budapest, Belvárosi Színház
Budai László, Glotz Mária és az Argentin Tangó Táncszínház tangóshow-ja
Belépő: 2900-3800 Ft.

Déli éjszakák - Latin táncvarázs: show a tangótól az orientális táncig a salsán keresztül..
2007. szeptember 1., szombat 20.00 óra
Budapest, Belvárosi Színház
Fellépnek: Budai László, Glotz Mária és az Argentin Tangó Táncszínház táncosai, Faluvégi András, Németh Péter, Lajtai Beatrix, Fernandez Alexis és Lamboni Anna, Nieto Mercedes
Belépő: 2900-3800 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.belvarosiszinhaz.hu
http://www.budaitango.hu

Top