Szegedi Ifjúsági Napok: Indul a Bakterház a SZINházban

A nyár utolsó nagy fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok, változatos zenei kínálata mellett színházi élményeket is ígér. A Tisza parti strandon – augusztus 22-26-között – jól megfér majd egymás mellett Regős Bendegúz és a széles tenyerű Fejenagy is, és megismételhetetlen színházi élménynek ígérkezik Badár Sándor "önrekord-döntő", 7 órás dumaszínháza is. Természetesen fellép majd Badár hű társa, Szőke András is a SZIN-en.

Petőfi Sándor hőseposza - melynek főhőse „a széles tenyerű Fejenagy, a helységi kovács, vagy, mint őt a dús képzeletű nép költőileg elnevezé: a helység kalapácsa” – is látható lesz idén a Szegedi Ifjúsági Napok színházi programjában. Az előadás érdekessége, hogy e szívbemarkoló történetet szerelemről, ármányról, a jó és rossz harcáról egyetlen színész adja majd elő.

Regős Bendegúz életrevaló, vidám kissrác, békésen éldegél falujában özvegy édesanyjával a „Feketesas uccában”, és őrületbe kergeti a csizmadiának álcázott költőt – a történet folytatását mindenki ismeri. Az Indul a bakterházat szintén a Szegedi Ifinapok színházi programjában láthatja majd a nagyérdemű.

Badár Sándor, a kiváló stand-up komédiás nem kis fába vágja a feszéjét az idei Szegedi Ifjúsági Napokon. A fesztivál közönsége előtt ugyanis élete leghosszabb "dumaprodukcióját" fogja előadni, így nagy eséllyel pályázva a "Magyarország legnagyobb dumagépe" címre. "Egy alkalommal Szőke késett egy fellépésről, akkor három és fél órát beszéltem egyfolytában, hogy kihúzzam az időt" - mondta Badár eddigi leghosszabb produkciójáról, amit többször is teljesített már. Miután többen is unszolták egy hosszabb produkcióra, most a SZIN-en készül ennek megduplázására, így hét órán keresztül tartja szóval a nagyérdeműt.

A Szegedi Ifjúsági Napokra napijegyek és bérletek már kaphatóak, országszerte a Ticketportal partnerirodáiban - immár a Délmagyarország - Délvilág ügyfélszolgálati irodáiban is, Szegeden, Szentesen, Makón és Hódmezővásárhelyen. Jegyünket akár otthon is kinyomtathatjuk, a Ticketportal HOMEticket rendszerének köszönhetően.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.szin.org

Top