Threshold: progmetal koncert az A38 hajón

Pár nap híján éppen három éve járt utoljára Budapesten Nagy-Britannia legjobb progmetal zenekara, a Threshold. Az együttes nemrég kiadót váltott, s a Dead Reckoning című új album már a Nuclear Blastnál jelent meg. A lemez egyöntetűen pozitív fogadtatása után nem volt kérdés, hogy a zenekar önálló turnén járhatja körbe Európát.. ennek keretében érkezik szeptember 9-én az A38 hajóra, a Communic, a Serenity és a Machine Men társaságában.

A Threshold-nak komoly gondot okozott, hogy az énekes, Andrew "Mac" McDermott éppen a nyári fesztiválszezon közepén, július végén jelentette be távozását. Szerencsére elég gyorsan megtalálták a helyettest, ráadásul Damian Wilson személyében régi-új taggal bővült a zenekar, hiszen a Threshold első és harmadik lemezén is az ő énekhangját hallhatjuk. Az augusztusban indult turné alatt minden bizonnyal az új dalok szövegét is megtanulta már, így szeptemberben garantált a fantasztikus élmény a hazai rajongók számára, s a koncert azoknak is meleg szívvel ajánlható, akik kedvelik a Dream Theater, a Spock's Beard vagy éppen a Queensryche dalait... kiváló zenészek, remekül felépített dalok, kellő mennyiségű metal és dallam, nagyívű melódiák - ezek a Threshold jellemzői.

Budapestre három zenekar kíséri a briteket. A norvég színeket a Communic képviseli majd, bizonyítva hogy a skandináv ország a fémzene progresszív vonalán sem szűkölködik jó bandákban: a csapat ugyan csak 2003-ban alakult, de már két stúdióalbumot adott ki, ráadásul mindkettőt a nagynevű Nuclear Blast gondozásában. A turné harmadik részvevője szintén a messzi északról érkezik: a finn Machine Men dalai sokak szerint Bruce Dickinson szólóanyagait idézik, ami már csak azért sem meglepő, mert a Century Media által szerződtetett gárda eredetileg Iron Maiden tribute zenekarként kezdte pályafutását.

A szintén viszonylag fiatal, 2001-ben létrejött Serenity jó példa arra, hogy a sógoroknál is léteznek jóféle metalbandák: az osztrák együttes a monumentálisan dallamos, kórusokkal és szimfonikus elemekkel megtűzdelt progmetal kitűnő képviselője, s többek között a Morgana Lefay-jel és Ronnie James Dio-val is álltak már egy színpadon, így garantált a lendületes bulikezdés szeptember 9-én az A38 hajó gyomrában. A koncertre jegyek még kaphatók, országszerte a Ticketportal partnerirodáiban, valamint ezen a weboldalon.

2007. szeptember 9., vasárnap 19.00 óra
Budapest, A38 hajó
Threshold, Community, Machine Men, Serenity koncertek
Belépő: elővételben 5600 Ft, a helyszínen 5800 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.livesound.hu
http://www.thresh.net/

http://www.communic.org/

http://www.machinemen.net/

http://www.serenity-band.com/

Top