Dokken és Kingdom Come - hard rock legendák az A38-on

Szeptember 29-én igazi Rock 'n Roll ünnep vár az A38 hajóra látogatókra: a '80-as évek két kultikus csapata, a Dokken és a Kingdom Come közös turnéjuk keretében érkezik Budapestre.

Don Dokken egyike a hard rock legkarakteresebb énekeseinek. Egyedi hangzásvilága és előadásmódja tette 1977-ben alakult zenekarát a műfaj egyik legnagyobb csillagává, így nem is csoda, hogy saját nevét adta a formációnak. A Dokken mindemellett korántsem egy ember szólóprodukciója, hiszen a többi zenész komoly hangszeres tudása is nagy szerepet játszott a sikerekben - különösen igaz ez a társalapító gitáros, George Lynch esetében. A hard rock zenét kissé glames megjelenéssel párosító Dokken a '80-as években először Európát, majd az Egyesült Államokat hódította meg, sikereik egyik csúcsaként ők készítették a Rémálom az Elm utcában III. részének címadó dalát, a Dream Warriors-t.

A zenekar aztán a '90-es évekre felbomlott, és a két meghatározó tag, Dokken és Lynch saját útját kezdte járni. 1993-ban aztán újra összeálltak, öt évvel később azonban Lynch ismét távozott, így Don Dokken egyedüli alapító tagként ünnepelheti idén a zenekar harmincadik születésnapját. A kerek évforduló alkalmából jelenik majd meg az együttes legújabb, Lightning Strikes Again című stúdióalbuma.

A Defenders Of Rock turné másik zenekara nem kevésbé impozáns történettel, és hasonlóan karakteres frontemberrel rendelkezik: a Hamburgból származó Lenny Wolf 1987-ben hozta létre a Kingdom Come nevű zenekart, melyet az énekes Robert Plantre emlékeztető hangja és a zene alapján sokan a Led Zeppelin egyfajta reinkarnációjának tartották. Az együttes egyik legnagyobb eredménye a '88-as Monsters Of Rock turnén való részvétel volt, ahol a Metallica, a Van Halen és a Scorpions mellett éppen a Dokken volt Wolfék útitársa.

A két legendás zenekar ezúttal kettesben járja végig Európát: a szeptember 29-ei, A38 hajón tartandó koncertre jegyek elővételben már kaphatók, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon.

Defenders Of Rock
2007. szeptember 29., szombat 20.00 óra
Dokken, Kingdom Come koncertek
Belépő: elővételben 5600 Ft, a helyszínen 5900 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.livesound.hu
http://www.dokken.net/

http://www.kingdomcome.de/

Top