Woody Allen darabja és kísértethistória - premierek a Vidám Színpadon!

Woody Allen világhírű vígjátékát mutatják be október 12-én a Vidám Színpadon. Az eredetileg 1965-ben bemutatott Semmi pánik című komédia tette a Broadway ünnepelt szerzőjévé a művészt. Október 1-én a West End egyik legsikeresebb darabját, az Asszony feketében című kísértethistóriát is a Vidám Színpadon láthatjuk majd. A premierekre és a Vidám Színpad további előadásaira jegyek már kaphatók, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon.

Woody Allen darabját - melynek eredeti címe Don't Drink The Water - Galla Miklós fordította magyarra, és Puskás Tamás rendezésében, Simon Kornél, Magyar Attila, Borbás Gabi, Nagy Cili, Schlanger András főszereplésével láthatjuk a Vidám Színpadon.

A történet egy Axel Magee nevű fiatal amerikai diplomatáról szól, aki már korán kitűnt kortársai közül: uzsonnáját egyszer véletlenül egy békeszerződésbe csomagolta. Most mégis kap egy utolsó esélyt: két hétre átveheti az apjára bízott közel-keleti nagykövetség vezetését. A szokásos adminisztráción túl csak egyetlen vacsorát kell lebonyolítania, egy olajmágnás tiszteletére. Egy délelőtt bemenekül a nagykövetségre Walter Hollander, egy amerikai turista a feleségével és a kislányával, mert a családot felbőszült fegyveres üldözők kémkedéssel gyanúsítják...

Október 1-jén mutatják be Hirtling István és Mihályfi Balázs előadásában az Asszony feketében című kísértethistóriát, Magács Lászlórendezésében. A mű igazi sikerdarab, hiszen 1987-es bemutatója óta folyamatosan műsoron van a londoni West Enden: több millióan látták már, és sokan újra és újra megnézik, mert valahogy még mindig frissnek találják. A mű sikeres volt Tokióban, Barcelonában, Bécsben, Amerikában, Ausztráliában és Mexikóban egyaránt.. a siker titka érthető: adva van egy krimiszerű kísértetsztori, amely izgalmasabb és hihetőbb, mint bármelyik hasonló rémtörténet, mert valóságos, hétköznapi helyzetben játszódik. A majdnem üres színpadon van egy ajtó, mögötte titkok és kísértetek várakoznak.. olyan történet ez, amelyet talán jobb, ha el sem mesélünk. Egy szoba, amelyet évek óta nem használtak. Egy szoba, ahova Edgar Allen Poe vagy Hitchock sem merne belépni.

Mindehhez van két színész, aki megmutatja, hogy kell elmesélni egy ilyen történetet, hogyan lehet belebújni a történet összes karakterének bőrébe. És persze azt is, hogy mi van a kulisszák mögött, hogyan készül a színház, és hogyan kell elmesélni egy történetet úgy, hogy azt érezzük, annak nem csak nézői, de szereplői is vagyunk.

Volt 5 évünk címmel Malek Andrea és Kamarás Iván előadását is láthatja a közönség október 19-től, a darabot Bőhm György rendezi. Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter "És Rómeó és Júlia" című előadása pedig október 20-tól látható a kisszínpadon. A Vidám Színpad teljes programját itt találjuk - jegyek már kaphatók!

Top