MetalMania 2006 - változások!

MetalMania 2006 -Testament helyett Therion, Anathema Szegeden, Charon Sopronban

 

Jegyek elővételben csak nálunk!

 

Változik a MetalMania Fesztivál előzetesen meghirdetett programja.

A fesztivál warm-up party-ja ezúttal is Szegeden, a JATE Klubban kerül megrendezésre, február 28-án, az Anathema koncertjével. Egy nappal a fesztivál után, azaz március 3-án pedig a Charon ad egy ráadásbulit a soproni Hangárban.

Szelíden örvénylő hullámok lelkünk taván.. a legérzékletesebben talán így lehet lefesteni az Anathema legutóbbi albumainak hangulatát. Az együttest liverpooli fiatalok - köztük három fivér: Vincent, Danny és Jamie Cavanagh - alakították a 1990-ben. A zenekar történetét számos korszak- és stílusváltás kísérte, és a világ egykori "legalábecsültebb" csapatából mára Liverpool második legjobb zenekara lett - igen, rögtön a Beatles után. A 2003-as Natural Disaster című albumukat sokak szerint csak a Radiohead vagy a Portishead legjobb pillanataihoz lehet hasonlítani; az Anathema aktuális albumai ennek megfelelően nem csak a metal zenére szocializálódott hallgatóság érdeklődésére tarthatnak számot. A Cavanagh fivérek jelenleg nagyüzemben írják az új lemez dalait, illetve napirenden van egy új kiadó felkutatása is.

A MetalMania finn vendége, a Charon a pesti koncert után nem siet hazafelé, így másnap, március 3-án leruccannak Sopronba, ahol a Hangár Music Gardenben adnak majd egy ráadáskoncertet a fanatikusoknak.A Charon 1992-ben alakult, ma Antti Karihtala (dob), Teemu Hautamäki (basszusgitár), Pasi Sipilä (gitár), J-P Leppäluoto (ének) és a frissen csatlakozott Lauri Tuohimaa (gitár) alkotja a csapatot. Az első szárnypróbálgatások idején még extrémebb hangzású metal-lal próbálkoztak, de a második albumon már a mai, rockosabb stílusú zenével álltak elő.A Charon most megjelent, „Songs for the Sinners” egy hosszú fejlődésen keresztülment zenekar érett produkciója: a Charon éveken át kitartóan küzdött azért, hogy kitörjön a tizenkettő egy tucat love metal zenekarok tömegéből.

 

A Testament visszamondott koncertjének helyére a Theriont szerződtették le a szervezők, a Carpathian Forest helyett a Moonspell érkezik, a kieső Testament turnévendég-zenekar (Painmuseum) helyére pedig a magyar Stereocrist áll majd be. Minden további részletre fény derül a mellékelt cikkben, valamint a Testament menedzserének közleményében, melyet az érdeklődők itt
találhatnak meg
.

További információk a kapcsolódó oldalon:

http://www.negativeart.hu/metalmania

Top