Budapest Bábszínház - jegyek már kaphatók!

Február elején kezdődtek a Morgenstern versekből álló Bitódalok próbái a Budapest Bábszínházban, melynek a premierjét március 25-én tartja a társulat. Ezenkívül még néhány további előadásra jegyek már kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon.


Óz, a nagy varázslóA Világörökség részének nyilvánított Andrássy út közepén, 100 évnél régebbi 8 emeletes műemléképületben játszik az 1949-ben létrehozott Budapest Bábszínház, Közép-Európa legnagyobb bábszínháza. A színház története során színvonalas gyermekműsorai mellett főleg felnőtt műsorairól vált híressé bel- és külföldön. Klasszikus drámák szuverén bábváltozataival bizonyította a bábjáték egyenrangúságát a színházművészet valamennyi ágával. Így aratott világsikert a Csongor és Tünde, a Szentivánéji álom, a Vihar és Az ember tragédiája, csakúgy, mint Beckett némajátékai, Mrozek bábpantomimje, Dürrenmatt tragikomédiája, Petőfi János vitéze.

Az első premiert október 10-én tartja a teátrum: Carlo Gozzi - Heltai Jenő: A szarvaskirály című mesejátékának bábszínpadi változatát Balogh Géza rendezésében, Balla Margit talján városkát idéző díszletében és bábjaival láthatja a közönség.

A Budapesti Őszi Fesztivál programjában is szerepelt az Egy egér naplója című előadás, amelyet a világjáró bábművész, Lénárt András állít színpadra. Bálint Ágnes meséje bábszínpadokon sohasem látott technikával elevenedik meg: a paravános kesztyűsbábjátékot háromdimenziós virtuális környezet, kézzel rajzolt hátterek komputeres animációja veszi körül.

Misi mókus vándorútonA repertoárban található még a Csillagfiú című darab, amelyet Oscar Wilde meséjéből Gerevich András költő adaptált bábszínpadra. A talált gyermekként nevelkedett, vásott kölyökből bölccsé lett ifjú történetét a bábművészek fiatal nemzedékéhez tartozó Tengely Gábor rendezésében, Bodor Judit bábjaival és - Antoni Gaudí katalán építész inspirálta - díszletében láthatják a nézők.

Az Odüsszeusz márciusban került színre, a Tavaszi Fesztivál égisze alatt. Homérosz eposza nyomán Garaczi László írta bábszínpadra, némi szkepszissel, sok humorral. Tovább növeli kortárs szerzőink létszámát, ahogy Valló Péter pedig azon rendezőkét, akik a drámai színházművészet jelességeiként vendégeskednek társulatunknál. Munkatársa lesz Boráros Szilárd, aki Alföldi Róbertnek is tervezett már díszletet és bábokat a nagysikerű Sade-színjátékhoz, nemkülönben Melis László, aki megannyi élő színházi előadáshoz komponált zenét.
Kalandra fel!

Kapcsolódó weboldal:
Színházjegyek országszerte a Ticketportal irodáiban 
Belépők a Nagyszínpadi előadásokra kezelési költség nélkül, akár otthoni jegynyomtatással is 
Belépők a Játszótér előadásokra kezelési költség nélkül, akár otthoni jegynyomtatással is
http://www.budapest-babszinhaz.hu/ 

Top