Korpiklaani koncert a Folk and Troll fesztiválon

Minden korábbi alkalom hangulatát übereli majd a Korpiklaani október 22-ei koncertje, hiszen ezen a napon egy egész fesztivált rittyentenek a vidám finn folkmetal zenekar fellépése köré. A Folk'n Troll fesztiválon magyar részről a Dalriada, a Moon and the Nightspirit, a Dyas és a Yava lép majd fel, és bemutatkozik a finn Kivimetsän Druidi is. A rendezvény rangját tovább emeli, hogy tv-felvételt is készítenek róla, a hangulatot pedig az afterparty is fokozza majd.

A Korpiklaani mindig is nagyon egyszerűen fogta fel saját küldetését: a - magyarra fordítva - "erdei törzs" tagjainak élete a tajgák, a zene, a sör és a mulatozás köré szerveződik, és pontosan ezt a hangulatot idézik meg koncertjeiken is. Természetesen elementáris sikerrel: Magyarországra évente többször is ellátogatnak, és rendre teltházas, fergeteges hangulatú bulikat csapnak. A zenekar sikereit mi sem jelzi jobban, mint hogy legutóbb a Nuclear Blast, vagyis az egyik legnagyobb metalkiadó fejesei hívták meg őket egy pofa sörre, és az iszogatásból végül lemezszerződés kerekedett ki, így a Korpiklaani pár év alatt a legnagyobb fémzenekarok társaságába duhajkodta be magát.

A csujjogatós metalnak is nevezett műfaj hazai rajongói legutóbb a MetalMania Fesztivál keretében találkozhattak a bandával, amely ezúttal egy saját rendezvényt kap Budapesten: a finnek lesznek a Folk'n Troll fesztivál fő vendégei. Nem egyedül, hiszen a kíséretükben érkező finn Kivimetsän Druidi is remekül illik majd a programba, már csak azért is, mert saját zenéjüket rock'n trollként határozzák meg - ez pedig remekül rímel a rendezvény nevére.

Az est másik nagy attrakciója a Dalriada zenekar fellépése, hiszen ez a banda az elmúlt évek legnagyobb felfedezettje a honi - nem is annyira - underground zenében: idén a folkmetal zenekar Kikelet című albuma a megjelenés hetében a Mahasz-lista negyedik helyén nyitott, és az egy évvel korábbi Jégbontó is mintegy tíz hetet tanyázott a top 100-ban. Az együttes az ősz folyamán egyetlen egyszer, a Folk'n Troll fesztiválon lép fel a fővárosban.

A fesztivál forgatagában minden bizonnyal a Moon and the Nightspirit koncertje lesz majd az elrévedés ideje: a nemzetközi szinten is egyre ismertebb, és hamarosan külföldi turnéra induló magyar együttes egyedülálló zenei utazásra invitál minket egy olyan világba, melyet pogány népmesék, ódon magyar népzenék és a természet szépsége ihletett.

A 17 órakor kezdődő fesztivál két első fellépője a VHK-tagokat is soraiban tudó Yava, valamint a Dyas, mely szintén az est kevésbé bohém produkcióihoz tartozik majd: a tízéves zenekar értelmes dolgokról, értelmes embereknek ad elő dalokat, egyszerűen, konvenciómentesen és újszerű előadásmódban, nagy szerepet szánva a megjelenésnek, maszkoknak, jelmezeknek, testfestésnek. Ennek már csak azért is lesz lényeges az A38 hajón október 22-én, mert a rendezvényt két kamerával rögzítik, s később a televízió képernyőjén is viszontláthatjuk a koncerteket.

Az összesen hat fellépőt felvonultató fesztiválhoz egy afterparty és társul, Dj Jesper és Bence közreműködésével. A bulira jegyek mindössze 3900 forintos elővételi áron kaphatóak, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon.

Folk'n Troll Fesztivál
2007. október 22., hétfő 17.00 óra
Budapest, A38 hajó
Korpiklaani, Kivimetsän Druidi, Dalriada, The Moon And The Nightspirit, Yava, Dyas koncertek
Afterparty: Jesper. Bence
Belépő: 3900 Ft, a koncert napján 4500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.korpiklaani.com
http://www.kivimetsandruidi.com

http://www.dalriada.hu/

http://www.themoon.equilibriummusic.com/

http://www.yava.hu/

http://www.dyas.hu

http://www.a38.hu

Hallgatnivaló, látnivaló:
http://www.myspace.com/korpiklaaniofficial
http://www.myspace.com/kivimetsandruidi

http://www.myspace.com/dalriadaband

http://www.myspace.com/yava1

http://www.myspace.com/themoonandthenightspirit

Top