Alpesi hard rock - Gotthard az A38 hajón

Október 9-én személyesen is meggyőződhetünk róla, hogy Svájcot nem csak a csoki és a bankszámlák kapcsán érdemes ismerni. Az A38 hajóra látogató Gotthard az alpesi ország legismertebb együttese, mely több mint egymillió eladott albummal, és számtalan platinalemezzel büszkélkedhet, míg a velük érkező Redeem a svájci rockzene egyik friss reménysége.

Az 1990-ben alakult Gotthard az évek során megtanulta, hogy a zeneiparban hatalmas kitartás és eltökéltség kell a sikerhez. A zenekar ennek megfelelően igencsak elsajátította mesterségét: kisujjukban van a rock and roll. Ezek után nem is csoda, hogy legfrissebb albumuk, a Domino Effect felvételéhez mindössze hat hétre volt szükségük.

Ez is mutatja, hogy a Gotthard annyi év után is remek formában van, és afelől sincsenek kétségeik, hogy merre akarják továbbfejleszteni a zenekart, mely szinte tagcserék nélkül működik a kezdetek óta, és Svájc legsikeresebb rockbandája. Pályafutásukat 10 első helyezett album a slágerlistán, egy gyémánt díj az egymillió eladott albumért (azóta már a kétmilliót közelítik), háropm tripla, négy dupla és szimpla platinum, valamint egy aranylemez fémjelzi, és a tagok úgy érzik, ezt még lehet fokozni.

A zenekar a turnézást még mindig úgy élvezi, mint az első években, így hatalmas öröm és megtiszteltetés számukra, hogy a dalokat élőben is előadhatják az európai közönségnek: Magyarországra október 9-én érkeznek, az A38 hajón tavaly előtti nagy sikerű szereplésüket ismétlik meg majd. jegyek még kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon!

Svájcból érkezik az est másik szereplője, a Redeem is, ez az azonban egy jóval fiatalabb zenekar: első demójukat 2004-ben rögzítették. Stefano Paolucci és Pascal Münger hamarosan kiadót is talált, így Eleven című első albumuk 2006-ban jelent meg. Idén csatlakozott Giovanni Giorgi az együtteshez, melynek modern, fogós rockzenéjét egyre több rádió játssza az alpesi országban, s dalaikat a Creed, az Audioslave vagy éppen a Foo Fighters stílusához hasonlítják.

2007. október 9., kedd 20.00 óra
Budapest, A38 hajó
Gotthard, Redeem koncertek
Belépő: 5500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.livesound.hu/
http://www.gotthard.com/

http://www.redeem.ch/

http://www.a38.hu/

Hallgatnivaló, látnivaló:
http://www.myspace.com/officialgotthard
http://www.myspace.com/redeemmusic

Top