Alabama Thunderpussy: mocskos southern rock a Kultiban

November 8-án végre megmártózhatunk Alabama whiskey-szagú metál-mocsarában, ugyanis Budapestre látogat az Alabama Thunderpussy, egyenesen az Államokból. A southern metal zakatolás brit blues-rockkal egészül ki, utóbbit a Firebird együttes mutatja be. Rock on, jegyek már kaphatók!

Van valami, amihez a világ minden pontján nagyon értenek az emberek: ez pedig a mulatozás, a dorbézolás, amihez persze valamilyen zene is dukál - s a lakókörnyezet sokszor rányomja bélyegét a helyiek zenéjére. Nincs ez másként az USA déli államaiban, így Alabamában sem, ahol a hatalmas folyók, és végeláthatlan, aligátorokkal teli mocsarak határozzák meg a vidék arcát. No meg persze a forróság, és a tájat időről idpre megtépázó viharok.

Az Alabama Thunderpussy és sok más southern metal banda zenéje éppen olyan, mint a vidék: a régi, Sabbath-os bluesrockos alapokra épülő nóták koszos, mocsaras hangzást kapnak, vérbő, seggberúgós riffek és ízes, dögös ének jellemzi őket, s mindezt persze hihetetlen lazasággal adják elő - mulatni tudni kell. A komolytalanságot már a névválasztás is jelzi az Alabama Thunderpussy esetében, hiszen magyarul körülbelül az "Alabamai Mennydörgő Muff" kifejezés adná vissza azt, amire a három névadó - és mellesleg Virginia államból származó - fiatalember gondolhatott a zenekar 1996-os megalapításakor.

A név sokakat szórakoztat, másokat inkább megbotránkoztat, mindenesetre elérte a kívánt hatást, és egyre többen figyelnek fel a zenekarra, amelyet csak a műfaj nagyjaihoz lehet hasonlítani, úgyhogy akinek bejön a Corrosion Of Conformity, a Black Label Society vagy éppen a Down zenéje, annak ott a helye november 8-án a Kultiplexben. Aktuális kiadványuk címe Open Fire, amelyen a legnagyobb durranás minden bizonnyal az új frontember, Kyle Thomas produkciója, de meg kell hagyni: a lemez Ken Kelly (Kiss, Manowar) által tervezett borítója sem semmi.

Az est másik fellépője, a Firebird koncertjét sem érdemes lekésni: a britek húzos blues-rockot tolnak majd az Eric Clapton-féle Cream hagyományait ápolva, klasszikus power trio felállásban (dob, gitár, basszus), méghozzá a Napalm Deathből és a Carcassból már ismert Bill Steer vezetésével. A koncertre jegyek már kaphatók, országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, valamint a www.ticketportal.hu oldalon.

2007. november 8., csütörtök 19.00
Budapest, Kultiplex
Alabama Thunderpussy, Firebird
Belépő: elővételben 4000 Ft, a koncert napján 4500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.concerto.hu
http://www.atprva.com

http://www.firebirdhome.co.uk/

Hallgatnivaló, látnivaló:
http://www.myspace.com/atpva
http://www.myspace.com/firebirdpage

Top