Ősszel Tarja, tavasszal Nightwish koncert

Ha igazi szupersztárokat keresünk a mai metalzene világában, akkor a Nightwish tagjai egyértelműen ide tartoznak: a finn zenekar Budapesten is rendre ezrek előtt lép fel. A hazai rajongótábor abban a megtiszteltetésben részesül, hogy az elkövetkező hónapokban a zenekar és egykori énekesnője is koncertre hívja: Tarja Turunen novemberben, míg a Nightwish jövő márciusban lép fel a Petőfi Csarnokban. Jegyek már kaphatók!

Pár napja jelent meg a Nightwish legújabb albuma, a Dark Passion Play. Az elmúlt évek legsikeresebb metalzenekara ismét hatalmasat tarol: már az első órákban tízezres nagyságrendben vásárolták meg a lemezt, így az máris platinává érett Finnországban.

Fontosságát tovább növeli, hogy a maxik után ez az első album, melyen már az új énekes, Anette Olzon hallható. Néhány szerencsés már élőben is meghallgathatta a hosszas keresgélés után kiválasztott új énekesnőt, most pedig az egész világnak bemutatkozik az operametál-szuperbanda. Magyarország sem marad ki, hiszen rendre ezrek kiváncsiak rájuk: a European Passion Play turné keretében, március 5-én érkeznek a Petőfi Csarnokba. 

Nightwish - European Passion Play 2008
2008. március 5., szerda 19.00 óra
Budapest, Petőfi Csarnok
Belépő: 6000 Ft, december 1-től 6900 Ft.

Eközben a Nightwish korábbi énekese, Tarja Turunen sem tétlenkedik: tavaly megjelent, karácsonyi dalokat tartalmazó kiadványa után idén végre visszatér a kaptafához, hiszen új lemeze a hírek szerint egyszerre ötvözi majd a rockzenét a klasszikus énekkel és a filmzenékre jellemző fogós dallamokkal. A Universal kiadónál novemberben 9-én megjelenő My Winter Storm album és az októberben kijövő I Walk Alone maxi készítésében népes csapat működik közre, köztük olyan jól ismert producerek és zenészek, akik korábban a Faith No More, a Living Colour vagy éppen Nelly Furtado körül szorgoskodtak.

Az új album dalait pár héttel a megjelenés után, november 27-én élőben is meghallgathajuk, a Petőfi Csarnokban. A két koncertre jegyek már kaphatók országszerte a Ticketportal partnerirodáiban, valamint ezen a weboldalon, ahol a HOMEticketsegítségével akár otthon is kinyomtathatjuk jegyünket.

Tarja Turunen - Warm Up Concerts 2007
2007. november 27., kedd 19.00 óra
Budapest, Petőfi Csarnok
Belépő: 6000 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.concerto.hu
http://www.nightwish.com

http://www.tarhaturunen.com

Hallgatnivaló, látnivaló:
http://www.myspace.com/nightwish
http://www.youtube.com/watch?v=VwbtbfAnI80

Top