Komédium Színház, Liget Színház - jegyek már kaphatók!

Az ősz folyamán folyamatosan bővül a Ticketportal kínálata, így egyre több színház előadásaira válthatunk belépőt - immár a Komédium Színház előadásaira is, mely az ötödik kerületi Tüköry utcában található, és 1991 óta működik. A novemberi műsorra jegyek már vásárolhatók országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, valamint ezen a weboldalon (Komédium Kávézó programok itt).

Szintén felkerült a Ticketportal kínálatába a Liget Színház, melynek Originál ungaris, avagy szabad a csók! illetve Édesnégyes című darabjaira vásárolhatunk belépőket, az alábbi oldalon.

A Liget Színház repertoárjából:
Pintér G. Attila: Édesnégyes - vígjáték két részben.
A történet négy főiskolás fiatalról - egy lányról és három fiúról - szól. Arról, miként ismerik meg egymást és főképp saját magukat. Az élet különös helyzetet teremt. A fiúk, akik közül az egyik homoszexuális, közös kollégiumi szobát kapnak egy lánnyal, akit a beiratkozásnál fiúnak hisznek a neve miatt. Először menekülnének ebből a képtelen szituációból, de később rájönnek, hogy így sokkal érdekesebbek a hétköznapok. Természetesen minden megtörténik velük, ami csak megtörténhet egy kollégiumban: szerelem, csalódás, kamaszos hülyéskedések, dráma, fájdalom, megaláztatás, összeveszések és kibékülések, őszinteség és hazugság és megannyi humoros pillanat. A darab vége igazi csattanó; talán még az is kiderül, hogy ki az igazgatónő titkos szeretője...
Az Édesnégyes egy valóban szerethető, kortárs vígjáték, fiatalos lendülettel és rengeteg humorral. Kitűnő kikapcsolódás a 20-as, 30-as korosztálynak és mindenkinek, akinek van legalább egy őrült emléke iskolás éveiből! (Az előadás megtekintése 16 éven aluliaknak nem ajánlott! A darabban durva szavak is elhangzanak!)

Pintér G. Attila: Originál ungaris, avagy szabad a csók! - vígjáték két felvonásban - igaz történet alapján.
A történet hat fiatalról szól, akik bár teljesen különböző karakterűek és más-más az életről kialakult elképzelésük, egy valamiben megegyeznek: az egymás iránt érzett, mindent elsöprő barátságban. Egyikük egy fegyveres támadás során sokkot kap, melynek következtében megnémul. Orvosai szerint rendbe jöhet, ha a kórházból visszakerül a régi, jól megszokott környezetébe. A cél, hogy a fiú újra beszéljen és ebben csak az iskolatársai segíthetnek. Barátait ez a megoldás persze szokatlan helyzet elé állítja, amit tovább fokoz a nem-túl-eszes orosz cserediák jövetele is. A darab nyíltan foglalkozik olyan problémákkal, mint az előítélet és a szerelmi sokszögek, melyekről tudjuk, hogy a fiatalok sokkal nehezebben dolgozzák fel, mint a felnőttek. Beszélünk a drogozás hatásairól - fizikairól, és lelkiről egyaránt - ugyanakkor bemutatjuk, hogy még egy drogfüggőt is lehet szeretni. A szereplők élete nem könnyű, segíteniük kell egy barátjuknak úgy, hogy ők maguk is segítségre szorulnak. Mindez rengeteg humorral, szerelemmel, egymás ugratásával, fiatalos lendülettel, egyszerű, de barátságos formában. Megannyi vidám és némi drámai szituációt követően nem marad el a happy–end, és az is kiderül, hogy az "Originál ungaris" valójában ez a szeretetreméltó banda: a néma, a drogfüggő, a cserediák, a túlfűtött tyúkanyó, a srác, akinek minden jó, csak ne kelljen tenni érte semmit, és a kedves naiva, aki szerint a "világbéke" megteremtéséhez elég néhány füstölő és egy kényelmes jóga-póz.
Az előadás kitűnő kikapcsolódást nyújt fiataloknak és idősebbeknek egyaránt. Szórakoztató formában foglalkozik társadalmunk aktuális problémáival, természetesen megőrizve a színházművészet igényességét.


A Komédium Színház repertoárjából:
Mrozek: Striptease - komédia
Két férfi egy-egy ajtón át bekerül valahova. Sorsukat innentől nem maguk irányítják. Miként élik meg az időt, amíg…!? Mrozek komédiája ismerős történet számunkra is.

A pulóvergyűjtő
A történet egy nő és egy férfi fura kapcsolatáról szól, amelynek kérdőjele, hogy ki a pulóvergyűjtő...? A világ leghétköznapibb szituációját a szerző azzal teszi egészen különlegessé, hogy egy végtelenül, szinte betegesen érzékeny lányt és egy káromkodó kamionsofőrt zár össze: kezdjenek egymással valamit. A két embert semmi nem köti össze, nem egy nyelvet beszélnek. Mit kezdhet egymással a lány, aki elutasítja az életet és a férfi, aki illúziók nélkül él?

Befogad és kitaszít a világ - Francois Villon versei Huzella Péter és Mácsai Pál előadásában
Villon mélyről jött, s visszahúzta a mélység. Apátlanul nőtt volna fel, ha egy jómódú, köztiszteletben álló pap és jogtudós, Guillaume de Villon magához nem fogadja a Szent Benedek-kollégiumba. Tőle kapta a nevét is, különben Francois des Loges vagy de Montcorbier volt a neve. Neki köszönhető, hogy művelődhetett. Ha Francois Villon nem lett volna bűnöző, nagyon keveset tudnánk az életéről. De szerencsére a francia igazságszolgáltatás egy jó fél évezreddel ezelőtt is megbízhatóan dolgozott, és nem selejtezték ki a réges-régi periratokat. A szakszerűen fogalmazott aktákból kiderül, hogy a költő nem nagyon hasonlított ahhoz a színes-mulatságos dörzsölt kópéhoz, amivé a halála után születő legendák stilizálták.

Fürdősapka kötelező!
"A 150 cm-nél alacsonyabb maszekokat január 1-től "kisiparos"-nak nevezzük." - olvassa Zoli kabinos pártsemleges, egyedi újságjában... Zoli kabinos, alias Maksa Zoltán humorista ismét magasra tette a mércét. Ugyanis Hofi Géza feledhetetlen színházi estjeinek hangulatát és külsőségeit idézi új önálló produkciója "Fürdősapka kötelező!" címmel. A Komédium Színházban bemutatásra kerülő humorest fő-, és mellékszereplőjeként Maksa tehát egy kabinost alakít, aki békés naivitással csodálkozik rá az egyre őrültebb külvilágra, miközben a csendes férfiöltözőben mások bezárt értékeit őrzi...

Pozsgai Zsolt: Liselotte és a május - tragikomédia két részben
Egy nő - hét találkozás. Hét kétségbeesett kísérlet a kapcsolatteremtésre. Liselotte, aki tizenöt évig ápolt egy magatehetetlen nőt, ráébred: az utolsó pillanatban van, hogy rendezze életét. A néhai iskolatárs, a házassági hirdetésre jelentkező, a szerelő, a költő, a hajléktalan, vagy valaki más lesz az, aki kimenti a nőt reménytelen helyzetéből? Egyáltalán túlélik-e a találkozást? Liselotte a sorozatos kudarcok után Fekete Özvegynek kezdi hinni magát, aki mindenkit felfal maga körül, akiben csak egy kicsit is reménykedhet.. és közben nevethetünk is, de csak addig, amíg nem ismerünk végül önmagunkra.

Alexander Gelman: Pad - komédia egy felvonásban
Az egyfelvonásos színhelye egy park. Még pontosabban egy pad a parkban. Találkák, kapcsolatok intim szövődésének és felbomlásának tanúja. Mire is vágyik egy kiküldetésben lévő, családját a messzi távolban tudó férfi? Mit remél a gyermekét egyedül nevelő nő egy férfitől? Szándékolt és a belső görcsöktől is vezérelt félreértések komikus vígjátéka ez a történet. Hím és nőstény örök vadászatának szatírája, Gelman megértő és szeretetteljes ábrázolásában.

Raymond Queneau: Stílusgyakorlat az 501-től
"...A Kulturális Minisztérium pályázatot hirdet olyan költői, tudományos, prózai mű megírására, amely hűen kifejezi az emberi viszonyokat, az életet, társadalmunk belső rendjét, és nem lépi túl a másfél oldal terjedelmet.."

Top