Holdvilág Kamaraszínház - jegyek már kaphatók!

A Holdvilág Kamaraszínház különleges színház. A dinamikusan fejlődő intézmény küldetésének tartja, hogy a XVI. kerület és környéke (beleértve a környező településeket is) sokrétű kulturális központjává váljon , azért azon kevés színházak egyike, ahol állandó kiállításban gyönyörködhet a nagyérdemű, továbbá mozi ls internet pont is működik.

A színház nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében. Egy zuglói felmérés szerint a XIV. kerületi gyerekek legszívesebben a Holdvilág Kamaraszínházat látogatják a budapesti színházak közül. A programokra immár a Ticketportal jegyirodáiban - köztük a Pólus Centerben található Agentura Adventure Utazási Irodában is - vásárolhatunk belépőjegyet, továbbá ezen a weboldalon.

A Holdvilág Kamaraszínház repertoárjából:
Holle anyó
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy öregasszony, annak pedig egy csúnyácska, lusta saját, meg egy szép, dolgos mostohalánya. Ahogy az térült s fordult, hát nem beleejtette orsóját a kútba? Pont oda, ahol Holle anyó, s az ő csodálatos birodalma már nagyon várta..

Pruzsinszky Sándor: Csillagjáró
Mit mond a ma emberének 1956? A Forradalom? Szócikk a történelemkönyvben? Dicső emlék? Mardosó bűntudat? Miért bukkan fel főhősünk álmában rendszeresen? S miért, hogy nem tud szabadulni tőle? Hol van a Fiú? Maradt-e még szemernyi belőle a Férfiben..?

Árgyélus királyfi
Pufók király kertjében az aranyalmákat termő fáról reggelre eltűnnek az almák. Árgyélus királyfi vállalkozik a titok megfejtésére. A fát éjjelente hollók dézsmálják. Egyiküket elfogja, ám az gyönyörű lánnyá változik és azon nyomban egymásba szeretnek. Tündérszép Ilona éjfél után fájó szívvel hagyja el kedvesét: ideje lejárt, madárrá kell változnia. A fiatalok útjában Pufók király új felesége, Szipike áll, akiről kiderül, hogy ő Szipó, a boszorkány...

Luís Sepulveda: A sirályfióka esete a macskával, aki megtanította repülni
Zorbász, a kikötői macska békésen heverészik kedvenc erkélyén, egyszer csak rázuhan egy kimerült sirály, aki arra kéri újdonsült ismerősét, hogy ne őt mentse meg, inkább költse ki a még utolsó erjével kipottyantott kis tojást... Aztán nevelje fel, s persze tanítsa is meg repülni azt a valakit, aki onnan kikel... Zorbász tudja, hogy aki félrebeszél, arra mindent rá kell hagyni, és szavát adja a madárnak.

Mese a jóságról - A Malko Teatro Interaktív bábelőadása
Ez a mese talán megérteti a legkisebbekkel is, hogy nem csak jók élnek a földön, de azok is megjavulhatnak, akiket a környezetük rossznak gondol. Senki sem születik gonosznak, csak, esetleg amit tesz az ember /vagy a kutya/, talán nem jó másoknak. De lehet változni, lehet úgy viselkedni, hogy szeressenek minket, és a rosszaság jósággá válhat. Ezt persze nem elmagyarázzuk a gyerekeknek, hanem elmesélünk, eljátszunk nekik egy történetet, amit nagyon élveznek, és talán a végén megértik, mitől lett boldogabb Bök élete, mikor maga is jót tett másokkal.

Csukás István: Ágacska - zenés mesejáték két részben
"Süt a nap! Már nem is fáj, hogy leestem. Hol vagyok? Hát persze, itt lent, ha egyszer leestem…" - mondja Ágacska, és biztos igaza van. Aztán még itt van Dani kacsa és Pösze egér és Berci béka és persze Janó Manó, a festő. És barátot keresnek. És felemelik Ágacskát. És biztos igazuk van…

Jevgenyij Svarc: Hókirálynő - zenés mesejáték 2 részben, Andersen meséje nyomán
Ki ne ismerné Gerda és Kei történetét? A kislányét és a kisfiúét, akiket békességben, szeretetben, ám nagy-nagy szegénységben nevel nagyanyjuk, s kitől egy napon elragadja a fiúcskát a szívtelen Hókirálynő... Gerdának nincs többé maradása, s nem törődve a reá leselkedő veszélyekkel, ez a csepp kislány a szeretet erejével megmenti Kei-t a jég birodalmából...

Top