A blues nagyasszonyai a X. Blues Patika Jamboree-n

A Blues Patika idén töltötte be tizedik életévét, amit egy nagyszabású, jubileumi rendezvénnyel ünnepelnek a szervezők. A X. Blues Patika Jamboree karavánként vonul majd végig az országon és azon is túl: idén a blues nagyasszonyai, Sharrie Williams és Karen Carroll is fellépnek majd a zenére fogékony és e téren évtizedes hagyományokkal rendelkező városokban - Budapesten november 15-én, a West-Balkánban.

Mivel a bluest szerető emberek sajátos kasztot alkotnak szerte a világon, így egy közösség tagjaként vesznek részt a fesztiválon, jelenlétükkel táplálva a blues tüzét, ami anno a zene fanatikus szeretete, a "feeling" és a ritmus szentháromságának kovakövéből pattant ki. A Blues PatikaJamboree-k évről évre fórumot teremtenek a hasonló érdeklődésű embereknek. Minden egyes ilyen blues est új, életre szóló élményeket nyújthat a rajongók számára..

A Blues Patika Jamboree 2007. november 12-én Európában elsőként indítja el ezt az utazó, "rolling" jellegű rendezvényt, hagyományteremtő céllal, hogy a világ legjobbjai közé sorolt "bluesman"-jei segítségév teljesítse misszióját. Az egy hetes sorozat keretén belül adják át a II. Bluespatika Életműdíjat, amit blues-ért legtöbbet tett személyek kaphatnak, munkásságuk elismeréseként. A plakettet 2006-ban Hobo, Nemes Nagy Péter és Honey Boy Edwards (USA) vehették át a kuratórium döntése alapján. Az idei díj várományosainak névsora a www.bluespatika.com oldalon olvasható.

A november 15-ei, budapesti jamboree miliőjét a hagyományokhoz híven a tizedik alkalommal is fotó-, póló- és plakátkiállítás, filmvetítés (öt évtized blues archívumából) teszi otthonossá a West-Balkánban. A programban Sharrie Williams, a világ egyik legnagyobb blues-gospel énekesnőjének koncertje szerepel, aki legutóbbi koncertjéhez hasonlóan ezúttal is a Wise Guys zenekarral áll a színpadra. A Mississippi Grave Diggers vendége ezúttal az igazi fekete blueshang megtestesítője, Karen Caroll lesz, és szerepel majd Tom White, Long Tall Sonny és a Wild Cows is. Éjfél után pedig a világon eddig született blues remixek bemutatásával gerjesztik a partit (R.L.Burnside, Big Daddy Wilson, Someday Baby, stb.).

X. Blues Patika Jamboree
2007. november 15., csütörtök 19.00 óra
Budapest, West Balkán
Fellépők: Sharrie Williams & Wise Guys, Karen Carroll & Mississippi Grave Diggers, Tom White, Long Tall Sonny & The Wild Cows
Full Of Mojo Kisterem: 19:00 - 20:00, 20:45-től a szünetekben: Long Tall Sonny [HU] – unplugged delta blues
24:00-tól Blues Party - DJ Alex [London, UK] - Egész este archív blues filmek (Nemes Nagy Péter), Szivarsarok, Jamboree Mini Lemezbörze, blues könyvek, magazinok árusítása
A blues kívülről és belülről - Fotókiállítás Faltum István felvételeiből, Blues Patika gyűjtemény
Fesztivál-tárlat: pólók és plakátok – több évtized hazai blues relikviái
Belépő: 2500 Ft elővételben, 3000 Ft a helyszínen

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.bluespatika.com

Top