White Label presents: Mos Def a Studio-ban!

Egy exkluzív cípőbolt, a White Label megnyitása szolgáltatja az apropót Mos Def budapesti fellépéséhez, november 22-én a Studioban. Mos Def egy személyben rapper, színész egyenesen a Broadway-ról, filmcsillag, író, szociálisan érzékeny közéleti személyiség, aki Al Gore-ral készít interjút és hithű muzulmán. Grammy-díj, Emmy és Golden Globe jelölések, Source Award és más a közönség vagy a szakma által osztogatott elismerések birtokosa.

Mos Def egy 34 éves brooklyni fiatalember, akit számos hip-hop arc, köztük Talib Kweli, Kanye West, a Massive Attack (I Aganst I) vagy a De La Soul oldalán láthattuk, , a mozirajongók pedig Bruce Willis-szel, Alan Rickman-nel, Kevin Bacon-nal vagy Charlize Theron-nal közös jelenetekből ismerhetik. Ő a hip hop új generációjának intelligens-dühös lelkiismerete, akit olyan nevekkel szokás együtt emlegetni, mint Talib Kweli, a Common, az Outkast vagy a Roots.

Mos Def mikrofonnal
Az először a Native Tongue Posse csapat (Jungle Brothers, De La Soul, A Tribe Called Quest) körül sertepertélő Mos Def kilenc éves kora óta reppel és színészkedik. A Native Tongue-os vendégszereplések után a szintén csapattag Talib Kweli-vel kezd közös munkába. Ennek gyümölcse a Mos Def & Talib Kweli are Black Star lemez, amely minden idők egyik legelismertebb hip hop albumának számít. Csakúgy mint '99-es albuma, a Black On Both Sides, amit Mos Def már szólóban készített és amelyet a hip hop igaz gyökereihez való visszakanyarodásként ünnepeltek világszerte.

Bár a gangsta rap robbanás háttérbe szorította a valódi értékekről reppelő hip hop mozgalmárokat, Mos Def olyan "igaz hang" tudott maradni, aki ismertségét kihasználva sokakhoz szólhatott, amikor felemelte a hangját a New Orleans-t leromboló Katrina hurrikán áldozataiért vagy a Bush kormányzat ellen, nem kevés szociális és politikai érzékenységről téve tanúbizonyságot. Tavaly az MTV megtiltotta neki, hogy a Video Music Awards díjkiosztó ünnepségen előadja a Katrina-clap-et, de ő az eseménynek helyt adó Radio City Music Hall elé vonult egy teherautóval és ennek platójáról reppelt, amíg a rendőrök le nem tartóztatták a hívatlan vendéget. Az évek során a blues, funk és rock irányzatokkal is kacérkodó Mos Def idén Mos Definite címmel ritkaságokból és kiadatlan felvételekből álló válogatásalbummal jelentkezett.

Mos Def a mozivásznon
Mos Def filmszerepei legalább olyan változatosak, mint albumai. Filmes karrierjét a Ghosts című Stephen King és Michael Jackson által írt Jacko főszereplésével készített Thriller-folytatásnak szánt rövidfilmben kezdte, majd szerepelt Spike Lee egy kevésbé ismert alkotásában.

Néhány tévéfilmes szereplés után 2003-ban megkapta a Bal fül becenevű süket robbantó szerepét a parádés szereposztású (Edward Norton, Kiefer Southerland, Charlize Theron, Mark Wahlberg) Olasz melóban, amelynek már készül a folytatása Brazil meló címen, szintén Mos Def-fel. A fekete csillagot az Alan Rickmannel közös A "Kék baba" műtétek (Something the Lord Made) című '40-es években játszódó orvosi drámában nyújtott teljesítményéért Emmy-díjra is jelölték, majd a The Woodsman (Kevin Bacon) című drámáért Golden Globe-ra.

Mos Def alakítja Bruce Willis ellenfelét, az optimista bűnözőt a 16 utca című moziban és Ford Prefect-et a Douglas Adams kultuszregényéből készült Galaxis Útikalauz Stopposoknak filmadaptációban. Az Olasz meló folytatása mellett Mos Def a főszereplője Jack Black mellett Michel Gondry új filmjének, a Be Kind, Rewind-nak is.
A filmszerepek mellett Mos Def a Broadway színpadainak is visszatérő vendége, színházi teljesítményét Obie-díjjal jutalmazták. Emellett hamarosan befejezi első könyvét a Black, 2.0-t, amely átfogó, gazdagon illusztrált összefoglalója az elmúlt 35 év fekete kultúrájának.

Mos Def tehát egy olyan repper, aki nyitott szemmel jár a világban, távol tartja magát a bling blingtől és igyekszik maximálisan kamatoztatni sokoldalú tehetségét, amelyről mindenki személyesen meggyőződhet november 22-én, a budapesti fellépésen. Elővételes jegyek még kaphatók, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon.

White Label Opening Party
White Label presents Mos Def and guests
2007. november 22., csütörtök 21.00 óra
Budapest, Events Hall (Studio)

line up
Mos Def (Brooklyn, NYC - USA)
Luigi & Quick (Peaches n Cream)
Rocksteady (Memo Rec., Wacuum Airs)
DJ Frequent (Wacuum Airs, Scarcity Bp.)
BA10 (Memo Rec.)

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.mosdefmusic.com
http://www.myspace.com/bladerunnaz

Top