Gogol Bordello - ismét Budapesten!

A Gogol Bordello az egyik legfurább, egyben az egyik legfigyelemreméltóbb új társaság a kortárs zenei porondon, amely hatalmas sikerrel debütált 2006-ban a Sziget WAN2 színpadán, és ahogy elnéztük, a "gypsy punkok" kiválóan érezték magukat szabadidejükben, hiszen a közönséggel együtt az első sorokban tomboltak Iggy Pop koncertjén. November 23-án ismét nálunk játszanak az A38 hajón, jegyek még kaphatók!

Idén már a Sziget Nagyszínpadán is szerepeltek, nem is véletlenül, hiszen az idei fesztivál egyik legvidámabb, legtáncosabb produkciója volt az övék. A Gogol Bordello zenéjében a cigányzene, a punk és a brechti kabaré elemeit keveri. Vezetőjük, Eugene Hütz kalandos úton jutott el a zenekar későbbi szülőhelyére, New Yorkba. Az énekest 1986-ban, a csernobili katasztrófa után evakuálták otthonából Nyugat-Ukrajnába, melyet aztán elhagyott és Lengyelország, Magyarország, Ausztria és Olaszország érintésével jutott el 1993-ban az amerikai metropoliszba. Hütz New Yorkban emigráns orosz és ukrán valamint helyi muzsikusokkal alakította meg zenekarát, mely kezdetben "sima" orosz roma esküvői muzsikát játszott.

A Gogol Bordello aztán néhány tagcsere - melynek során két izraeli muzsikus került a bandába - és a New York-i underground színtér megtermékenyítő ereje hatására "keveredett el" mai izgalmasan sokszínű stílusáig. A zenekar debütáló albumát, a 2002-es Voi-La Intruder című lemezt - melyet a Nick Cave and The Bad Seeds dobosa, Jim Sclavunos producerelt azóta számos újabb lemez követte - a november 23-ai koncert apropója a legutóbb megjelent, Super Taranta című lemez. Jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal partnmerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon, ahol otthoni jegynyomtatást is választhatunk.

2007. npvember 23., péntek
Budapest, A38 hajó
Belépő: 5500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.livesound.hu
http://www.gogolbordello.com/

Top