Trafó Kortárs Művészetek Háza - jegyek már kaphatók!

Immár a Trafó Kortárs Művészetek Házának programjai is megtalálhatóak a Ticketportal kínálatában. Az előadásokra jegyek válthatók országszerte partnerüzleteinkben, valamint ezen a weboldalon. HOMEticket szolgáltatásunk segítségével a bankkártyás vásárlást követően akár otthon is kinyomtathatjuk belépőnket! Ízelítő a Trafó decemberi programjaiból:

December 6-ig látogatható a bosnyák művész, Šejla Kamerić videóinstallációja a Trafó Galériában, amely a családi múltból fennmaradt szerelmi történetet gyerekek előadásában eleveníti fel. A kiállításhoz kapcsolódóan december 6-án 19h-tól a grazi Anselm Wagner műkritikus előadását hallgathatjuk meg a művész munkáiról. A következő kiállítás december 13-án nyílik Saját vallás címmel, mely az eltérő kultúrák vallásainak reprezentációjával foglalkozik: a kiállítók Szerbiából, Peruból és Kazahsztánból érkeznek.

A nagytermi programokat kortárs zenével kezdődnek decemberben: a Bécsből érkező Hibiki Quartet előadásában osztrák, svájci, lengyel, japán, taiwani és magyar zeneszerzők darabjait hallgathatjuk meg. A hangszerelés a zongorától a klasszikus vonósnégyesen át a tradicionális kínai citeráig, a Zheng-ig terjed.

Ezután a nagy visszatérőké a hónap: a Budapest Tánciskola hallgatói – szokásukhoz híven – bemutatják a 2007-es év termését Lélekmérnök-kaland címmel, majd a Krétakör Jég című előadása lesz látható hat alkalommal. A december 8-i (szombat, 17h-kor kezdődő) előadás után közönségtalálkozó lesz az alkotókkal!

Harmadszor érkezik Budapestre a belga Peeping Tom társulat, akik két előző táncszínházi előadásuk, a Kert és a Szalon után ezúttal az Alagsorba vezetnek le minket, ahol a házban egykor élt család szellemei élik immár gondtalan életüket. A trilógia befejező részében a félelem és a lelkiismeret-furdalás varázsütésre semmivé válik, és a szereplők először nevetnek jóízűt magukon és társaikon. Mi pedig úgy érezhetjük magunkat, mint Dosztojevszkij Bobok című novellájának részeges írója, aki egy temetőben járva kihallgatja a halottak beszélgetését...

A táncos sorozatot Michel Kelemenis francia koreográfus darabja, az Aphorismes Geometriques folytatja, amelyben négy fiatal nő kibontakozását követhetjük nyomon. Az előadás tisztelgés a nő előtt, akinek van elég bátorsága ahhoz, hogy a társadalmi elvárásokkal szembeszegülve egyénisége és vágyai alapján határozza meg önmagát. A koreográfus öt mai zeneszerző művét használta fel munkája során. A tiszta tánc szerelmeseinek itt a kiváló alkalom, hogy feltöltődjenek!

A karácsonyi ünnepek után továbbra is a nőké a főszerep a Trafóban: A nő háromszor programunk keretében Péterfy Bori, Kiss Erzsi és Palya Bea koncertjei követik egymást! A három énekesnőt nemcsak a zene, hanem a színház és a filmek világa is összeköti: Péterfy Bori a Krétakör színésze, míg Kiss Erzsi és Palya Bea filmekben és színházi előadásokban egyaránt zenél-énekel. Péterfy Borinak most jelent meg lemeze, Palya Beának jövő év elején fog egy neves francia kiadónál, míg Kiss Erzsinek változott a zenekara, így új felállásban láthatjuk majd.

Az ünnepi hangulatot és az évet hagyományosan a Litera előszilveszteri bulija zárja, melynek témája idén Örkény egyperceseinek kifordítása, azaz: Tótágas! Jeles szerzők olvassák majd fel Örkény-parafrázisaikat, és az este teljes bizonyossággal buliba torkollik majd...

És akik már januárig ellátnak – vagy szívesen ajándékoznak színházjegyet -, azoknak szívből ajánlhatjuk a brit művész, Stephen Mottram felnőtteknek szóló bábjátékát, az Organillo tengereit (január 4-5.) A fogantatás témája körül forgó előadás egy varázslatos világba ragadja el a nézőt az aprólékosan kidolgozott, kifinomult mozgású fabábuk játékán keresztül. Az egyes programok folyamatosan kerülnek fel a Ticketportal kínálatába - jegyvásárláshoz kattintsunk ide!

Top