Koncertek a Zeneakadémián - váltsa meg jegyét most!

A Zeneakadémia 2006-ban indította útnak saját szervezésű hangversenysorozatát Alma Mater koncertek néven. A sorozat célja a többi között az, hogy művészeti élmény formájában mutathassa meg az intézményben folyó képzés eredményességét, magas színvonalát, hiszen a Zeneakadémia nemzetközi presztízse, mestereinek rangja, különlegesen tehetséges hallgatóinak sikerei folyamatosan újratermelődő értéket jelentenek.

A Zeneakadémia koncerteket rendez. Na és, nem ez a dolga? – kérdezhetik a Liszt Ferenc téri zenepalota rendszeres látogatói. Nem mindenki tudja, hogy évtizedeken át a Zeneművészeti Egyetem idegen hangversenyrendezőknek adta bérbe termeit. Nem így a régmúltban, az intézmény aranykorában, amikor a koncerttermek is az oktatást szolgálták: így mutatkozhattak be a nyilvánosság előtt az Akadémia tanárai és diákjai, így értesülhetett a sajtó és a társadalmi elit arról, mi folyik Dohnányi Ernő vagy Hubay Jenő művészképzőjében, hol tart a kis Cziffra Gyuri vagy Fischer Annie tanulmányaiban, mire képes a diákzenekar és a kórus..

A szellemében megújuló Zeneakadémia, a Zeneművészeti Egyetem vezetése ezt a szokást vezette be újból. A hasonlíthatatlan épületet, a termeket reprezentatív megnyilvánulásaik terévé kívánjuk avatni. Arra törekszenek, hogy az "Alma Mater" védjeggyel ellátott hangversenyeknek különleges rangjuk legyen. Hogy zenei produkciókban találkozzanak a régi és új növendékek, magyar és külföldi barátok. Itthon, a Zeneakadémián. Szeretettel látják Önt is! Belépőjét országszerte a Ticketportal partnerirodáiban, valamint az alábbi weboldalon vásárolhatja meg, ahol HOMEticket szolgáltatásunknak köszönhetően otthoni jegynyomtatás is választható.

Következő koncertek:
2007. december 14.
Barokk Zenei Labirintus
Perényi Eszter hegedűművész és a Zeneakadémia hallgatói,
Vezényel: Vashegyi György
Műsor:
1. J.S. Bach: III. Brandenburgi verseny
2. Leclair: Scylla et Glaucus – szvit
szünet
3. Vivaldi: Négy évszak
szóló: Perényi Eszter

2008. január 31. - Mozart és Beethoven zongoraversenyek - Nagy Péter
2008. február 25. - Bécs és valcer - Berkes Kálmán
2008. április 18. - Bach-passió - Vashegyi György
2008. május 12. - "Alpesi anzix" - Kocsis Zoltán

A Zeneakadémia további rendezvényeinek listáját itt találjuk.

Top