Januári programok a Trafóban

2008 első hónapjában is igen sokszínű programot kínál a Trafó, így mindenféle érdeklődésű néző találhat neki való előadást, melyekre országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint az alábbi oldalon válthatjuk meg belépőnket. HOMEticket szolgáltatásunknak köszönhetően akár otthoni jegynyomtatást is választhatunk.

A hónapot egy csodálatos, felnőtteknek szóló bábjátékkal indítjuk (jan. 4-5.). Stephen Mottram Organillo tengerei című előadása a fogantatás témája körül forog, és egy varázslatos világba ragadja el a nézőt az aprólékosan kidolgozott, kifinomult mozgású fabábuk játékán keresztül.

Stephen Mottram egy ösztöndíjnak köszönhetően a budapesti Állami Bábszínházban tanult. Éppen ezért (és hogy előadásához kedvet csináljunk) a Trafó kávézóban ízelítő látható abból a kiállításból, ami az egyik legnagyobb magyar bábművész, Blattner Géza munkáit mutatja be a Bajor Gizi Színészmúzeumban (az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Bábgyűjteményének kiállítása, 2007. január 27-ig).

Ezután a magyaroké a terep: a Krétakör Színház a Pestiesti-vel (jan. 9-13.), a Frenák Pál Társulat az Apokalipszis-Frisson-nal (jan. 16-18.), míg a Fortedanse egy éve bemutatott táncelőadásával, A testek felszínének esetleges állapotairól című Horváth Csaba koreográfiával tér vissza a Trafóba (jan. 24-25.)!

Zenei téren is jelentős eseményeknek nézünk elébe: a Grammy díjas David Torn a New York-i jazz szcéna képviselőivel áll színpadra. Torn új gitárhangzások kialakításában jeleskedik, ezért rengeteg filmhez kérik fel zeneszerzőnek (pl. Nagy Lebowski, Összeesküvés-elmélet, Tibet), de saját albumain kívül producerként/zeneszerzőként megtaláljuk többek között Madonna, David Bowie, Tori Amos, Sting és Laurie Anderson lemezein is.

A hónap végén szerzői sorozatunk következő részéhez érkezünk: Dukay Barnabás zeneszerző és Gadó Gábor jazzmuzsikus darabjait hallgathatjuk meg. Az estét a klasszikus és a jazz határvonalán mozgó közös improvizáció zárja (Dukay-zongora, Gadó-gitár).

A Trafó Galéria kiállítása, a Saját vallás egészen január 20-ig látogatható, amelyen szerb, perui és kazahsztáni művészek reflektálnak a vallás kulturális különbségeire. Január 15-én 18:30-tól Gábor György vallásfilozófus tart előadást Miért hazug Rodin Gondolkodója? címmel a vallási attitűd megjelenési formáiról és a kiábrázolás esélyeiről a Trafó kávézóban.

Január 25-én a lengyel Artur Żmijewski egyéni kiállítása nyílik. A nemzetközi kortárs képzőművészeti szcéna elismert képviselőjének munkái az emberi élet kitettségével, sérülékenységével foglalkoznak. Január 26-án 17h-tól beszélgetés lesz a művésszel.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.trafo.hu

Top