UK Subs, The Vibrators az A38 hajón!

A brit punk két klasszikus, első hullámos zenekara ismét közös turnén: január 24-én az A38 hajón lép fel a UK Subs és a Vibrators. Öreg punk nem vén punk: tapasztalat, erő, lendület, igazi rock and roll. A koncertre jegyek már kaphatók országszerte a Ticketportal jegyirodáiban valamint az alábbi weboldalon, ahol HOMEticket szolgáltatásunknak köszönhetően otthoni jegynyomtatás is választható.

A UK Subs, azaz eredeti nevén a Subversives a brit punk első hullámával indult még a homályba vesző 1976-os évben. A Felforgatók egyik legfontosabb jellegzetessége, egyben máig ható sikerének titka, hogy - eltérően a klasszikus punk követelményektől - soraiban zenélni is tudó emberek voltak, mindenekelőtt az eredetileg fodrász Harper, aki elismert R&B-énekesként kereste kenyerét (és eleinte elég viccesen is nézett ki kiköpött Tom Jones-alteregóként üvöltve a Warhead apokaliptikus látomását: "az iszlám katonái betáraznak / készen állnak").

Kezdetben a UK Subs a klasszikus rock and rollt ötvözte a kocsmapunk koszos hangzásával, az együttes első két lemeze máig ható punk-alapmű. Aztán a nyolcvanas években a zenekar nevéhez fűződött a punk és a metál összekapcsolása, amivel ma is érvényes hullámot indított el. Nem véletlen, hogy a UK Substól igen sokat tanuló Guns N' Roses is tisztelgett egy feldolgozással a Spaghetti Incidenten, illetve a Subs gyakori előzenekara Iggy Popnak vagy a Bad Brainsnek. Sokatmondó az a tény is, hogy egy időben Lars Fredriksen, a Rancid jelenlegi gitárosa játszott velük.

Az utóbbi időben a Subs turnéit szinte mindig a Vibrators-szal közösen bonyolítja. Két éve már a klasszikus páros fellépett már Magyarországon, és így lesz ez az A38 Hajó színpadán is, ahol a magyar színeket a Nagyapunk képviseli majd.

2008. január 24., csütörtök 20.00 óra
Budapest, A38 hajó
UK Subs, The Vibrators, Nagyapunk koncertek
Belépő: 3000 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.uksubs.co.uk/
http://www.thevibrators.com/

http://www.nagyapunk.hu

Hallgatnivaló, látnivaló:
http://www.myspace.com/uksubscom
http://www.myspace.com/thevibrators

http://www.myspace.com/nagyapunk

Top