Mission búcsúkoncert - halasztódik a Christian Death

Február egyik legfontosabb koncertje a nyolcvanas években legendás Mission búcsúestje lesz - annak ellenére is, hogy a meghirdetés óta kibővült program az elmúlt napokban az eredeti állapotra állt vissza, ugyanis az amerikai Christian Death későbbre halasztotta európai turnéját, így az A38 hajón sem lesz ott február 18-án. Az okok mellett a hazai vendégzenekar, a Variola terveiről is olvashatunk az alábbiakban.

Tavaly ősszel érkezett a hír: az 1986-ban alakult The Mission, a korszak egyik sikerzenekara nemrég megjelent God Is A Bullet című albumát lemezbemutató koncerteken ismerteti meg a közönséggel, és egyben búcsúzik: ez lesz Wayne Hussey zenekarának búcsúturnéja is. Decemberben aztán tovább fokozódott a budapesti koncert különlegessége, ugyanis a szervezőknek sikerült úgy intéznie, hogy a britektől függetlenül Európában koncertező Christian Death február 18-án a Mission-nel együtt lépjen fel az A38 hajón - mindezt változatlan jegyárak mellett.

Sajnos az amerikai goth-rock formáció tervei megváltoztak: a néhai Rozz Williams által alapított együttes ugyanis az új albumukkal kapcsolatos munkálatok miatt elhalasztotta az európai körutat - de ígéretük szerint még az év első felében pótolják a budapesti koncertet. Így végül minden visszaáll az eredeti állapotba: február 18-án a Mission, Wayne Hussey aktuális kedvenc zenekara, a Dead Guitars ill. a Variola lép fel az A38 hajón. Jegyek az ősszel meghirdetett árszabás mellett kaphatók országszerte a Ticketportal partnerirodáiban, valamint a www.ticketportal.hu

weboldalon.

Az este a hazai vendégzenekar, a Variola életében is fordulópontot jelent majd, hiszen a szegedi veterán goth-rock formáció korai dalait dokumentáló 2006-os lemez, a Sötét a csillagod után hamarosan friss kiadvánnyal jelentkezik. A teljesen új dalokat tartalmazó koncertlemez hangulata továbbra is borongós marad, és a Berencsi Attila dalszövegeivel kiegészülő sötét wave dalok elsősorban a zenekar weboldalán lesznek elérhetőek -  limitált példányszámú eredeti példány mellett.

A zenekar reményei szerint 2008 végére összeáll egy DVD-nyi filmanyag is, mely egyrészt az elmúlt 20 évet próbálja bemutatni, másrészt tartalmaz majd egy roadmovie jellegű filmet is, ami a zenekar szemszögéből mutatja be egy koncert eseményeit, a próbatermi pakolástól a visszaérkezésig.. a kiadványok megjelenéséig számos alkalommal találkozhatunk még a Variolával, hiszen tavaszra jópár koncertet terveznek, olyan városokban is, ahol eddig még nem játszottak.

A Negative Art Prod. bemutatja:
The Mission - Farewell Tour
2008. február 18., 19.00 óra
Budapest, A38 hajó
The Mission, Dead Guitars, Variola koncertek
Belépő: dec. 20-ig 4500 Ft, utána 5000 Ft.

Top