Nightwish: nagyobb helyszínen a márciusi koncert!

Az eredeti énekes, Tarja Turunen távozása után sokan már temették volna az elmúlt években igazi szupersztár státuszt elérő Nightwisht, ám mostanra biztosnak tűnik, hogy a finn szimfonikus metal gárda túléli a viharos időket, és az új énekes, Anette Olson is megállja helyét. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a zenekar budapesti koncertjére bő másfél hónapra előre majdnem elfogytak a jegyek, így a szervezők most költöztetik a produkciót: a Petőfi Csarnok helyett az újpesti Jég és és Rendezvény Centrumba érkeznek majd március 5-én a finnek, ami persze nem lesz lefagyasztva a koncert ideje alatt, viszont nagyobb méretének köszönhetően újabb álló- és ülőhelyek állnak a rajongók rendelkezésére.

A Dark Passion Play című, már Anette-tel készült új album bemutató turnéja március 5-én ér Budapestre, ahol a Nightwish az eredeti tervek szerint a Petőfi Csarnok nagytermében szerepelt volna. Sejteni lehetett, hogy a helyszín szűkösnek bizonyulhat, hiszen a finnek legutóbb - akkor még Tarjával - a PeCsa szabadtéri színpadán játszottak, aminek jóval nagyobb befogadóképessége van a beltéri helyszínnél. A kora tavaszi időpont miatt azonban a szabadtéri helyszín nem jöhetett szóba, így a szervezők végül a Budapest északi részén, Újpesten található Jég és Rendezvény Centrumba teszik át a koncert helyszínét.

Ez a helyszínváltoztatás - a befogadóképesség növelésén kívül - olyan színpadképet és hangtechnika használatát teszi lehetővé, amit a zenekar európai turnéja során, a legtöbb helyszínen megvalósít, de az eredeti budapesti helyszínen nem lett volna rá mód... így a hazai közönség valóban egy nyugat-európai állomással egyenértékű koncertre számíthat, sok látványelemmel, pirotechnikával, és persze a Hypocrisy-ből ismert svéd Peter Tagtgren nagyszerű vendégzenekara, a Pain koncertjével. Ülő- és állójegyek korlátozott számban kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon, ahol otthoni jegynyomtatás is választható. A korábban megváltott jegyek természetesen az új helyszínre is érvényesek, állójegyként.

A Jég és Rendezvény Centrum a Külső Szilágyi úton található, Újpest, Rákospalota, Dunakeszi találkozási pontjaiban, egyben Angyalföld közvetlen közelében. A létesítmény tömegközlekedési eszközökkel, a 14-es villamossal, 20-as autóbusszal, valamint a metróval is könnyen megközelíthető. A gépkocsival érkezőknek a Jég és Rendezvény Centrum saját parkolóval áll rendelkezésükre, ugyanakkor közvetlen közelében több száz gépjármű ingyenes parkolására van lehetőség. A részletes megközelíthetőségről a www.concerto.hu weboldalon tájékozódhatunk.

Nightwish - European Passion Play 2008
2008. március 5., szerda 19.00 óra
Budapest, Jég és Rendezvény Centrum
vendégzenekar: Pain
Belépő: állóhely 6900 Ft, ülőhely 7500 Ft. Helyfoglalás érkezési sorrendben!

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.concerto.hu
http://www.nightwish.com

http://www.pain.cd

http://www.jerce.hu

Hallgatnivaló, látnivaló:
http://www.myspace.com/nightwish
http://www.myspace.com/officialpain

Top