Bladerunnaz 9th Birthday Bash

Kilencedik születésnapját az Events Hallban ünnepli Bladerunnaz: február 16-án DJ Flight, Alley Cat, MC Chickaboo és DJ Wild Child érkezik az Egyesült Királyságból, továbbá az amerikai Robin Chaos és a hazai Ren is felbukkan majd. Jegyek már kaphatók, országszerte a Ticketportal partnerirodáiban, valamint ezen a weboldalon.

DJ Flight

(Play:Musik, Metalheadz - UK) fiatal kora ellenére a csúcsokra tör. Metalheadz-tag és állandó DJ a klubesteken, Swerve rezidens Fabiónál és a Grooverider szervezte Grace esteken. A BBC 1XTRA rádióadóján öt éven át, egészen tavalyig vezette The Next Chapter című rádióműsorát, amely a minőségi drum and bass-re fókuszált és gyakran helyet kaptak benne magyar producerek zenéi is. Flight a stúdióban is aktív, az egyik legtehetségesebb producerrel, Breakage-dzsel alkotják az Alias párost, amely a Critical, 31 Rec. és Bassbin kiadóknál adta ki eddig csekély számú, de zseniális zenéit.
Flight saját kiadót is vezet Play:Musik néven, itt az eddigi katalógus Martyn, Spirit, Heist, Survival és Visionary megjelenésekből áll, de ha a hírek igazak hamarosan magyar (Bal és ICR) producerekkel bővül a lista.

Alley Cat (Skunkrock - UK) egy DJ-hölgy, akinek neve egybeforrt a Skunkrock kiadóéval. Alley Cat rádiós DJ barátai révén ismerkedett meg a drum and bass-el San Franciscóban. Haverjai arra bíztatták a rengeteg lemezt összegyűjtő lányt, hogy kezdjen el mixelni. A drum and bass szeretete arra ösztökélte, hogy hagyja ott az Egyesült Államokat és ugorjon át Erópába. Németország után Londonban kötött ki, ahol a Skunkrock kiadó egyik vezetőjévé vált. A Skunkrock nem követi a trendeket, kiadnak nagyon sötét dolgokat, rollereket, amen zenéket, vokális darabokat, de jump up-ot is. Alley Cat a kiadóhoz hasonlóan nem ragad le egy irányzatnál a drum and bass széles palettájáról egyformán válogat, igen ügyesen.

Anglia első számú női MC-je, Chickaboo (Soul II Soul - UK) '92-ben kezdte pályafutását Birmingham-ben, olyan DJ-k oldalán, mint DJ Craze, DJ Rap, Jumping Jack Frost, Bailey, Goldie, Storm és a legendás Afrika Bambaata. Mindemellett gyakran segédkezik breakbeat bulikon is Rennie Pilgrem, a Superstyledeluxe, General Midi vagy DJ Friendly oldalán, de ő a hivatalos ceremóniamestere Jazzie B világsikereket elért Soul II Soul formációjának is.
A több stílusban otthonosan mozgó Chickaboo gyakran kap stúdiófelkéréseket is, kölcsönözte már hangját Cosmo, Suda (a Faithless-ből), Jean Jaques Smoothie, Rennie Pilgrem vagy B.L.I.M. felvételeihez is, ám a legsikeresebb eddig a Timo Maas-szal közös 'Shifter' volt. MC Chickaboo jelenleg szólóalbumán dolgozik, amely várhatóan hasonlóan sokszínű és változatos lesz majd, mint eddigi munkái karrierje során.

DJ Wild Child (Wildstyle Recordings - UK) '94 óta van aktívan jelen a drum and bass világába, mikor is ő lett a Kool FM kalózadó első női lemezlovasa. Négy évig vezetett heti műsora mellett számtalan Kool FM és Jungle Fever partin játszott, és a tehetséges DJ-lány a Millenium Records felkérésére négy CD-s mixalbum sorozatot készített, amelyen Skibadee és Chickaboo ragadta magához a mikrofont.
Wild Child miközben az SRD lemezcégnél több vezető drum and bass kiadó labelmanageri posztját töltötte be, körbeutazta a világot és mindenhol feltétlen híveket szerzett egyéni mixeivel és jókedvű szettjeivel. A vad csaj legfontosabb projektje a DJ-zés mellett a Wildstyle Recordings igazgatása, ahol saját zenéi mellett eddig Audio, XRS, Skitty és X-Plorer számait jelentette meg. Wild Child igazi partidj, akinek a legfontosabb, hogy alaposan megtáncoltassa a bulizókat.

A New York-ból 1995-ben Londonba költözött Robyn Chaos (Freak Rec. - USA) csak később kapta utónevét, eleinte egyszerű klubberként ismerkedett a brit főváros sodró éjszakai életével. A drum and bass-t a legjobb helyen ismerte meg, a Blue Note klub Metalheadz Session-jére sodorta le a jószerencse. A kisasszonyt olyannyira magával ragadták a gyors breakbeatek, hogy lemezgyűjtésbe kezdett, valamint beiratkozott a Westminster University popzene kurzusára.
Mindeközben Robyn megismerkedett Dylan-nel, élete párjával és zenésztársával. Hamarosan megszületett közös projektjük, a Faith In Chaos első száma, a Posession, amelynek Kemal és Rob Data remixét akkoriban rongyosra játszották a bulikon. Azóta Robyn hét zenében énekelt, társproducerkedett és néhány élő fellépést is maguk mögött tudhatnak ebben a felállásban. A megfontoltan készülő zenékből valamikor egy album is várható. Robyn nem csak mikrofonnal, de a lemezjátszók mögött is otthon érzi magát. Stílusát tekintve nőiességét mellőzve a Dylan és Technical Itch által fémjelzett vonalon halad a csábdémon.
Dylan és Robyn eddigi legnagyobb húzása a Therapy Sessions partisorozat elindítása, amely a legextrémebb dobbasszust ötvözi horror látványvilággal és amelynek budapesti állomásai is fergeteges sikert arattak.

Bladerunnaz 9th Birthday Bash
2008. február 16., szombat
Budapest, Hajógyári sziget, Events Hall
Belpő: elővételben február 10-ig 2000 Ft, utána 2500 Ft, a helyszínen 3000 Ft
Lányoknak 23 óráig ingyenes.

line up
Bladerunnaz pres.
Feline feat.
DJ Flight (Play:Musik, Metalheadz - UK)
Alley Cat (Skunkrock - UK)
MC Chickaboo (Soul II Soul - UK)

plus special guests
DJ Wild Child (Wildstyle Recordings - UK)
Robyn Chaos (Freak Recordings - USA)
Ren (Töréspont)

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.myspace.com/littlemissflight
http://www.myspace.com/djalleycat
http://www.myspace.com/mcchickaboo
http://www.myspace.com/djwildchilduk
http://www.myspace.com/robynchaos

Top