József Attila Színház - jegyek már kaphatók!

A József Attila Színház márciusi előadásaira már a Ticketportal is árusít belépőjegyeket, melyeket országszerte partnerirodáinkban, valamint az alábbi weboldalon vásárolhatja meg.

A József Attila Színház 1956 szeptemberében nyílt meg a Váci úton. Angyalföld annak idején Budapest peremvárosának számított. Szociolráfiailag "vidék" volt, ipari munkássággal, kisvárosi polgársággal. Mára ez a kép nagyban megváltozott: Angyalföld "közelebb" került a centrumhoz, a Színház a város központjából 10 perc alatt elérhető. A bensőségesebb hangulat azonban továbbra is megmaradt mind a színházba járás szokásaiban, mind a szeretett műfajokban, mind a jelentős színészegyéniségek igénylésében.

A József Attila Színház vezetősége a népszínház eszméjét szeretné megjeleníteni és továbbépíteni. Ennek eszméjét kell folyamatosan újragondolni és a gyakorlatban magas színvonalon megvalósítani. A népszínházi gondolkodás alapja és célja a siker. A színház műfaji sokszínűségre törekedett és törekszik: a repertoárban elsősorban emberi-polgári értékeket felmutató színművek és vígjátékok, valamint zenés művek szerepelnek. E sokszínűség mellett kiemelten fontos volt mindig a kortárs magyar művek bemutatása.

A József Attila Színház önazonosságát, úgy értelmezi, hogy a budapesti színházak közül ez az egyedüli, amelyik nemcsak a Fővárosé, hanem ezen belül egy városrészé, Angyalföldé is - s egyben a család színháza is. Több generációs színház, a nézőtéren és a társulatban is. Ez erkölcsi tartást is sugároz, humánumot és megértést. A József Attila Színháznak elsősorban közönségcentrikusnak kell lennie, de ennek konkrét megjelenítése állandóan változik. A közönség pedig ragaszkodik a színházához - ezt jelzi évadonként a 120-130 000 néző és az 5 000-es bérlőszám. A 600 személyes színházteremben 4-5 bemutatót tartanak, és egyszerre 10-12 mű van repertoáron.

A színház legutóbbi, és soron következő bemutatói:
Edward Taylor: Legyen a feleségem - vígjáték
Nagy bajban van Jim Watt, az egyik jeles londoni brókercég fiatal vezetője. No, nem a tőzsdei hossz vagy bessz ingatta meg cégbeli pozícióját; sokkal inkább viharos magánélete szúrt szemet az Amerikából érkezett házasságpárti nagyfőnöknek. Csoda hát, ha az esti partiig Jim több hölgyismerősének is megteszi címbéli ajánlatát?
Itt van mindjárt Helen, Jim fotómodell kedvese, aki valódi esküvő nélkül nem hajlandó jó képet vágni a dologhoz, és inkább választja ma estére a jól fizető reklámcég kampányfotózását. Vagy Terri, aki eredetileg csak néhány múlhatatlanul fontos aláírásért jött el főnökéhez az irodából, de, mert bevállalós, esetleg hosszabb távra is maradna… A befutó végül Edna, a bejárónő, aki ugyan nem olyan gyönyörű, meg vagy egy húszassal idősebb is, viszont szakmai ártalomként remekül tájékozott a tisztítószer-piacon...
Bemutató: 2007. október 19.

Friedrich Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása - tragikus komédia
"Güllen olyan közösség, amely a kísértésnek csak lassan enged, akár csak a tanár, de ezt a fokozatosságot világosan ki kell domborítani. A kísértés túl nagy, a nyomorúság túlságosan keserves. Az öreg hölgy látogatása - haragos darab, de éppen ezért nem szabad haragosan ábrázolni, hanem különösen nagy emberséggel, gyásszal, nem haraggal, sőt humorral, mert semmi sem árthatna többet ennek a tragikus végű komédiának, mint valami állati-mély komolyság." /Friedrich Dürrenmatt/
Bemutató: 2008. január 13. este 7 óra

Gádor Béla – Tasnádi István: Othello Gyulaházán - kulissza-komédia
"Új seprű jól seper" – tartja a népi bölcsesség, és ez igaz is Gyulaházán; legalábbis eleinte. Debrődy László a színház friss diplomás új főrendezője fenekestül felforgatja a világot – már amennyiben „színház az egész világ…” Marica grófnő helyett Othellót próbál, csereszabatossá teszi az ünnepelt primadonnát és az eddig egymondatos kóristalányt, technika helyett belső átélést proponál, és összekuszálja még a magánéleti szálakat is. Nem csoda hát, ha a nagy „sepergetésből” a próbaidőszak végére elege lesz a társulatnak, és az Othello premierje a szokott zenés fináléban kulminál. A hatvanas években játszódó történet sokuknak talán ismerős lehet Zsurzs Éva remek tévéfilmjéből is.
Bemutató: 2008. március 8. este 7 óra

Ray Cooney - John Chapman: Kölcsönlakás visszajár - bohózat
Rendező: Méhes László
Bemutató: április 26. Este 7 óra

Top