The Dillinger Escape Plan: koncert Budapesten!

Nyugodtan állíthatjuk, hogy szerencsések vagyunk, hiszen egyre többen és egyre többet suttognak arról, hogy a Dillinger Escape Plan hamarosan eltávozik az aktív zenekarok sorából. És bár hivatalosan információkkal még mindig nehéz ezt az információt alátámasztani, azért csak örüljünk neki, hogy március 12-én a zenekar személyében a matekmetál-jazzcore (vagy mi a bánat) úttörőinek egyike végre valahára Budapesten is tiszteletét teszi. Jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal partnerirodáiban, valamint ezen a weboldalon, ahol otthoni jegynyomtatás is választható.

Igen, első és talán utolsó alkalom ez, hogy hazai vízeken (értsd: a A38 hajón) láthatjuk a tavaly, korábbi albumaikhoz méltóan zseniális és beteg Ire Works című lemezzel visszatért őrültekházát. Az 1997-ben alakult The Dillinger Escape Plan-t gyakran csak a DEP vagy TDEP rövidítéssel hivatozzák, s az amerikai bandát legkönyelműbben a" vicces fiúk modern okosmetál(core) formációi" közé sorolhatjuk be - például jól jellemzi őket, hogy egy kiadónál vannak a Mastodonnal, hamarosan a - nemrég teltházas lastminute budapesti koncertet adott - Meshuggah-val turnéznak, mint ahogy az is, hogy 2002-es hangzóanyagukon a nagy Mike Patton is közreműködött.

Nem kevésbé lesz öröm amúgy viszontlátni vendégüket, a floridai Poison The Well-t, akik közel öt év után lépnek újra hazánk földjére. Azóta a pár tagcserén átment zenekar rögzített két lemezt is, és némileg eltűntek a térképről, azonban a régi rajongók nagy örömére most itt vannak újra.

A koncert nyitása pedig a Stolen Babies-re hárul, ami nem más, mint az új Dillinger Escape Plan dobos Gil Sharone és testvére, Rani (lásd még Puscifer project Maynard James Keenan vezérletével!) zenekara. Stílusilag nem könnyű behatárolni, hiszen az önamagukat avantgarde metal bandaként aposztrofáló zenekar nem egy könnyen befogadható zenével örvendezteti meg a nagyérdeműt, ráadásul női énekkel megfűszerezve... hatásaik valahol a Fishbone és a Mr. Bungle határmezsgyéjén mozognak.

2008. március 12., hétfő 20.00 óra
Budapest, A38 hajó
The Dillinger Escape PLan, Poison The Well, Stolen Babies koncertek
Belépő: elővételben 4400 Ft, a helyszínen 4900 Ft.

Top