Bad Religion koncert júniusban, FreshFabrik márciusban

Újra hazánkba látogat az amerikai punk zászlóshajója, a Bad Religion. A már 1980 óta működő legendás zenekar legutóbb 2000-ben játszott hazánkban, a Sziget fesztiválon. Most újra örülhetünk, június 11-én a Pecsa színpadán lépnek fel. Jegyek már kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon, ahol otthoni jegynyomtatás is választható.

Március 29-én pedig egy magyar underground legenda, a Freshfabrik koncertjére készülhetnek a rajongók. Mielőtt Béci, András, Levente és Kju elkezdik az új lemez munkálatait és Angliában folytatják amit elkezdtek, egy nagyon jó hírrel szeretnének szolgálni a FreshFabrik rajongóinak: a hazai underground zenekara 15. születésnapja és a Nerve lemez megjelenésének 10 évfordulója alkalmából összehívta az összes korábbi tagot, hogy együtt, egy közös koncerten ünnepeljék a kerek évfordulót, a Shell Beach, a Mangod Inc. és a Reflected zenekarok társaságában.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a 90-es évek egyik legjelentősebb hazai modern metal albuma a FreshFabrik Nerve-je volt. A lemez megjelenésével nagyjából egyidőben elindult valami a magyar undergroundban, és valószínűleg sokan gondolnak vissza jó érzéssel ezekre az évekre. Párás szemű nosztaligiázásra azért nincs ok, hiszen az akkor indult zenészgeneráció javarészt még csak harmincas éveinek elejét-közepét tapossa, a Fabrik (vagy éppen Warpigs, a Publo Hunny és a korai HS7) bulijain szocializálódott közönség pedig túlnyomórészt a harmadik X-et sem érte el.

Az ünnepi koncertre a Petőfi Csarnokban kerül sor március 29-én,: újra együtt lép színpadra Szabó András, Kovács Levente, Vörös András, Pityesz, Phicks, Keszei Krisztián és Schramm Dávid, hogy lenyomják a Nerve lemez legnagyobb nótáit. Hogy teljes legyen a kép, természetesen nem maradnak ki a későbbi éra slágerei és közreműködői sem, hiszen a Lamentationt, a Drive My Handet vagy a legújabb klipes számot, a Life is passing by-t éppúgy érdemes eljátszani, mint a Taptapot vagy a Goofy With A Gunt..

Pityesz, András és Phicks folyamatosan a színpadon lesz, tehát nem arról van szó, hogy valaki egy-két szám erejéig feljön vendégeskedni. Nem nosztalgia buli lesz, és a feszes másfél órában elhangzik a Nerve lemez zöme és az azt követő éra legnagyobb közönségkedvencei. A bemelegítést a Shell Beach, a Mangod Inc. és a Reflected végzi majd el. A koncertre jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint a www.ticketportal.hu oldalon, ahol otthoni jegynyomtatás is választható.

FreshFabrik: Nerve line-up
2008. március 29., szombat 20.00 óra
Budapest, Petőfi Csarnok
FreshFabrik, Shell Beach, Mangod Inc., Reflected koncertek
Belépő: 2800 Ft, a helyszínen 3200 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.bprnr.com
http://www.freshfabrik.hu

http://www.shellbeachband.com/

http://www.mangod.hu/

http://www.reflected.hu/

Top